L’actor Enric Molina, protagonista de la pel·lícula ‘Sense sostre’, va morir la matinada del passat 22 de maig a causa de complicacions respiratòries.  

Molina, de 54 anys, havia dedicat els darrers anys a la interpretació, després d’una vida molt difícil en què va haver de malviure més de vuit anys al carrer. Va poder evocar aquesta experiència a obres de teatre com ‘L’últim crit’, dirigida per Ivana Miño (Arrels Fundació), ‘Sis personatges, homenatge a Tomàs Giner’, al Teatre Lliure, i sobretot, a l’esmentada pel·lícula de ficció ‘Sense sostre’, dirigida per Xesc Cabot i Pep Garrido (amb producció d’Atiende Films i Alhena Production).  

‘Sense sostre’ es va estrenar a finals del 2019 al Festival de Gijón i va estar més de dos mesos en cartell en cinemes de tota la península. A la pel·lícula, Molina encarna el personatge del Joan, un sensesostre que malviu als carrers de Barcelona amb el seu inseparable gos Tuc. La interpretació d’Enric Molina, prodigiosa i colpidora, el va revelar com un actor amb un instint a l’abast de ben pocs, i molt mitjans es van fer ressò de la feliç descoberta.  

La seva delicada salut, conseqüència d’anys de viure a la intempèrie i agreujada pel confinament, ha estroncat prematurament una carrera que tot just ara arrencava.      

Sempre que tenia l’ocasió, l’Enric deia: “No hi ha mal que per bé no vingui; haver viscut al carrer m’ha permès poder interpretar amb versemblança el personatge d’un sensesostre, i contribuir a obrir els ulls de les persones cap a aquesta realitat. Va ser fàcil, només vaig haver de rebobinar una mica”.