Animac ha presentat en la darrera edició un conjunt de conferències i taules rodones que repassen el passat, present i futur de l’animació. Totes les conferències es es poden veure gratuitament al web www.animac.cat i estarán disponibles des de la seva estrena fins al 7 de març.

Comentem les principals:

Després de la gran resposta a la Top List Animac 25, Animac ha preparat una taula rodona amb els autors de curts més votats, quatre creadors exemplars, quatre mestres de l’animació mundial, i quatre dels convidats més emblemàtics de la història d’Animac. Descobreix-los.
Anca Damian, és l’única directora que apareix per partida doble en aquesta llista, i tenim l’honor d’endinsar-nos en el work in progress de The Island, el seu tercer llargmetratge.
Si parlem d’autors brillants no podem deixar de parlar de Satoshi Kon, i 10 anys després de la seva mort, li fem aquest homenatge gràcies a Masao Maruyama.
I no ens oblidem d’Adam Eliot i Joanna Quinn, dos dels premiats d’aquesta edició, que ens oferiran una xerrada i una classe magistral, respectivament.
Si hi ha una persona que ens ha acompanyat en aquests 25 anys és Carles Porta, que ens explicará el seu procés creatiu i com ha treballat en aquests 24 anys amb l’imatge d’Animac.

Si pensem en el present de l’animació ens trobem en un moment incert, degut a la pandèmia mundial, repensem com avança i amb quins reptes s’enfronta l’animació televisiva catalana en temps de pandèmia.

Tot aquest viatge temporal ens acaba portant a una de les sèries que més donarà de parlar en els propers mesos, Deadendia, una de les sèries més esperades de Netflix, parlarem amb el seus creadors sobre el seu procés creatiu.

Els estudiants d’animació gaudiran de convidats de luxe com l’oscaritzat muntador i director Lee Unkrich, el qual, després de 25 anys a la productora, ha dirigit “Coco” i “Toy Story 3”, entre altres títols d’èxit, o com Daniel López Muñoz, dissenyador de personatges a “Soul” “Up”, entre altres, i Padrí d’Animac Campus 2021.