Un miler de joves de Catalunya participa a la 12a edició del concurs ‘Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme’ de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació.

Amb més de 80 vídeos presentats els i les joves s’impliquen en la creació i la difusió d’audiovisuals lliures d’estereotips masclistes.

Les youtuberes feministes Maria Bouabdellah Shaimi i Laura Grau seran les encarregades d’anunciar els grups guanyadors a un acte virtual que tindrà lloc el dijous 4 de març.

Un miler d’estudiants d’entre 12 i 16 anys de 21 centres educatius i entitats de lleure dels municipis integrats a l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació han participat en la nova edició del Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme.

Al llarg de les dotze edicions, 8625 joves han elaborat videoclips, espots, ficcions, documentals i altres tipus d’audiovisuals adreçats a un públic jove.

La 12a edició del Reimagina’t gira entorn de les xarxes socials. A partir d’aquesta temàtica els i les participants han elaborat peces audiovisuals que donen la volta a la manera en què apareixen representades habitualment a les xarxes les relacions, les identitats i cossos, els estereotips de gènere i sexuals.

Per aquesta tasca, l’orientació de les youtuberes Maria Bouabdellah Shaimi i Laura Grau a través de vídeos i materials de suport ha estat fonamental.

ACTE DE PRESENTACIÓ I GRUPS GUANYADORS

Els noms dels grups guanyadors es desvetllaran en un acte virtual que tindrà lloc el proper dijous 4 de març a través de les plataformes de l’Observatori. L’acte serà conduït per la youtubera Maria Bouabdellah Shaimi.

De cada categoria –de 12 a 14 anys i de 14 a 16 anys– se seleccionaran dos grups guanyadors que, a més del visionat públic de la seva obra, rebran com a reconeixement

una subscripció a la plataforma Filmin i la participació en l’activitat “Mems o barbàrie. El potencial polític del mem”, del programa de formació en llenguatges audiovisuals Construir mirades.

JURAT

Prèviament a l’acte, el dilluns 22 de febrer, el jurat del Reimagina’t es reunirà per deliberar. Està integrat per membres de les entitats implicades en el projecte, així com per persones expertes del món del cinema i la publicitat:

Cristina Baulies, Marta Suero Bodas, Laura Girona, Silvia Hernández, Camila Mailén, Cristina Almirall i Raquel Marquès.