La Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde s’han aliat per tal de crear el Barcelona Woman Acceleration (BWA) un event digital per accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere i ajudar a aconseguir la participació plena i la igualtat d’oportunitats de la dona en el sector industrial . Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Javier Collado, director general de la Fundació Incyde, han signat l’acord de col·laboració per dur a terme aquest esdeveniment els propers 3, 4 i 5 de març, en el marc del Dia Internacional de la Dona (8 de març) – l’esdeveniment es desenvoluparà en els platós de RTVE a Sant Cugat de Vallès i com ha explicat el mateix Pere Navarro, “és un orgull comptar amb un aliat com la Fundació Incyde per crear un esdeveniment que serveixi de referència per avançar en la igualtat de gènere d’una forma innovadora, superant el moment de la reflexió per endinsar-nos en proposar solucions “.

Per la seva banda, Javier Collado de la Fundació Incyde destaca que “la igualtat de gènere continua sent una assignatura pendent cap a la qual hem de manifestar el nostre ple compromís per aconseguir que tots tinguem accés a les mateixes oportunitats sense distinció ni discriminació. La celebració d’aquest esdeveniment, al costat de el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​és sens dubte la clara evidència que caminem en la direcció correcta “.

El nou esdeveniment està dirigit a un públic ampli, tant femení com masculí, i amb un clar enfocament transformador amb l’objectiu d ‘ “aprofitar la posició de privilegi de l’CZFB en l’àmbit industrial i logístic per actuar com a motor en una transformació també de gènere, perquè el sector productiu pot millorar de la mà de l’talent femení “, segons afirma Blanca Sorigué, directora general d’CZFB.

Diversitat de temàtiques i ponents

L’esdeveniment es caracteritza pel seu caràcter paritari, impulsat pel convenciment dels organitzadors de la necessitat d’involucrar tant a homes com a dones per avançar en la igualtat de gènere.

Durant els tres dies de BWA, tindran lloc 9 sessions de debat en els quals participaran un total de 50 speakers, amb perfils molt diversos i referents de diferents sectors d’activitat. Sempre sota el paraigua de la igualtat de gènere, també es tractaran temàtiques diferents com la forma d’aconseguir més presència femenina en carreres tècniques, la recerca d’accions per afavorir la presència de la dona en la nova economia, o el camí cap a un progrés en matèria de justícia social o equitat, en el marc de l’Agenda 2030 de l’ONU.

Compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

BWA s’emmarca en l’estratègia global de Consorci de la Zona Franca de Barcelona per implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en l’àmbit industrial i empresarial. En aquest sentit, l’entitat ha volgut impulsar una trobada centrada en l’objectiu número 5, la igualtat de gènere.

L’esdeveniment també comptarà amb la col·laboració de el Consell de la Dona de la Zona Franca, el primer d’àmbit industrial, la creació va ser promoguda pel CZFB i va ser constituït el setembre de 2020 al costat de set empreses més de polígon amb l’objectiu de treballar en l’equiparació de gènere en l’àrea productiva de l’economia.