El proppassat 4 de juliol, se celebrà l’acte de lliurament dels premis de comunicació 2020 del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, que formà part de la cloenda de la primera edició del Festival de Cinema de Castelldefels. Com ja hem informat en anteriors articles, els guardonats pel Col·legi de Directors van ser, betevé, El Cinèfil, el diari Segre, i Daniel Condeminas, pels seus articles en aquest portal dels professionals de l’audiovisual català.

En la seva intervenció, Condeminas va compartir el premi amb totes les persones que fan possible areavisual.cat i especialment amb el seu editor, Jordi Jové. Pel que fa al Castelldefels Film Festival, el va posar com a exemple «que la col·laboració público-privada, en aquest cas entre l’Ajuntament de la ciutat i el CECAAC (Centre Experimental de Cinema i Arts Audiovisuals de Catalunya) permet fer coses, coses molt interessants, fora de Barcelona».

Daniel Condeminas va dedicar la resta de la seva intervenció a parlar del present i futur del sector audiovisual. «El sector audiovisual es fonamenta i defineix en dos conceptes bàsics: és cultura i és indústria. I en ple segle XXI, l’audiovisual és l’expressió més potent d’una cultura, perquè arriba a tothom i ens permet explicar-nos a nosaltres mateixos i explicar-nos al món. Per això, al costat de com i quan les ciutadanes i ciutadans d’aquest país puguem decidir què volem ser dins la UE i la resta de la comunitat internacional, és cabdal que l’enfortiment del nostre sector audiovisual sigui una prioritat de país». Condeminas va fer un apunt final sobre l’educació audiovisual perquè aquesta «esdevingui una matèria troncal a les escoles. Si volem que les nenes i els nens estimin el cinema, el nostre cinema, primer l’han de conèixer i aprendre a gaudir-lo», tot recordant que la llei del cinema de Catalunya ja ho contempla, però encara estàs per desplegar-ho, malgrat els anys que ha passat de la seva aprovació.

Daniel Condeminas en la seva intervenció a la sala d’actes del castell de Castelldefels, amb Santiago Lapeira, president del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, a l’esquerra de la imatge.