Acaba de nèixer La Inesperada Festival de Cine, un nou espai d’exhibició a casa nostra que es focalitzarà en el territori audiovisual de la no ficció. Tindrà lloc del dia 25 al 28 de febrer a la Filmoteca de Catalunya i al cinema Zumzeig. La programació inclou un total de catorze títols, pràcticament la totalitat dels quals són inèdits a Catalunya, destacant la important presència de produccions catalanes.

El festival es divideix en tres seccions. La secció Cuadecuc es centra en la producció catalana, sent el seu nom un homenatge a la figura essencial de Pere Portabella (“Vampir, Cuadecuc”, 1970). Aquesta secció presentarà pel·lícules d’autors llorejats com Manel Raga i Carla Simón, artistes com Albert García-Alzórriz, o nous autors emergents com Macià Florit i Marga Almirall.

El festival compta també amb una secció internacional, anomenada Atòmica, on tots els seus títols són estrenes a Catalunya. Entre d’altres, destaquen l’algeriana “143 rue du désert” de Hassen Ferhani premiada al festival de Locarno o l’assaig a partir d’imatges de guerres contemporànies “Il n’y aura plus de nuit“, de l’autora francesa Eléonore Weber. La tercera secció, Supernova, proposa una mirada al llegat del cinema de no ficció, amb films de Chantal Akerman i l’autora iraniana Forugh Farrokhzad.

A La Inesperada som uns apassionats del llenguatge cinematogràfic que es relaciona amb la realitat, entenent aquestes pràctiques com un territori ampli on tenen cabuda des del cinema a les arts visuals. Creiem en la no ficció com un espai de creació lliure i genuïna, d’autor i contemporània, i obrim aquesta nova finestra d’exhibició amb la voluntat de donar-li impuls i visibilitat a Catalunya, ja que considerem que la seva presència és avui en dia mancant. El festival està produït per Bretzel & Tequila i dirigit per Núria Giménez Lorang i Miquel Martí Freixas.

Podeu consultar el programa complet, així com una exposició més àmplia del projecte, a la web ENLLAÇ