Les directores Susana Guardiola i Marta Figueras ens descobreixen l’apassionant vida del músic i compositor José Padilla, la història d’un geni que somiava amb triomfar. Padilla va seduir el món amb la seva música al París dels anys 20 i va aconseguir una popularitat inesperada traspassant fronteres. Nasqué a Almeria (1898), amb un do per la música, i va morir a Madrid (1960) havent triomfat arreu del món amb temes com La Violetera o Valencia. Sobre el seu llegat, l’any 1989 la UNESCO va declarar “Es pot afirmar que la música de José Padilla forma part de la trama i ordit de la Cultura Universal”.

Descubriendo a José Padilla és un biopic musical rodat a Barcelona, València, Madrid i Buenos Aires, amb la col·laboració de talentosos músics del panorama actual com la catalana Andrea Motis, la cantant de Tango Adriana Varela i la mezzo soprano María José Montiel. El documental s’estrenarà online aquest divendres 18 de desembre a Filmin.