El 4t Mercat 360º de Realitat Virtual i Realitat Augmentada de Barcelona es consagra amb professionals del sector i les experiències més avantguardistesEl mercat de referència en Realitats Mixtes expandeix les seves fronteres en un format online
 

Un any més arriba l’esdeveniment més veterà dedicat a la realitat virtual a Espanya. El 4t Mercat 360º de Realitat Virtual i Realitat Augmentada de Barcelona se celebrarà del 14 al 17 de desembre en format online.

L’esdeveniment exercirà de punt de trobada entre destacats professionals nacionals i internacionals d’aquest sector emergent. Les conferències seran organitzades segons diverses temàtiques, com Entorns virtuals, Super Alta Definició, Intel·ligència Artificial, Educació, Salut, Documental… en les quals la Realitat Virtual i la Realitat Augmentada juguen un paper fonamental.

Entre elles destaquen entitats com HP, des de la qual la Responsable Internacional de Realitat Virtual, Joanna Popper, ens parlarà de les aportacions de la companya a nivell global; o LG Electronics, de la qual la seva Desenvolupadora de VR/AR Julie Huynh parlarà sobre les Realitats Mixtes aplicades a l’R+D. Per part seva, Javier Escorihuela, CEO de Isostopy i professor en l’Institut Europeu de Disseny, durà a terme un taller amb exemples de projectes reals en el que explicarà les últimes tendències en el sector de les tecnologies immersives i el màrqueting.

També intervindran creadors que contaran les seves pròpies experiències en la producció d’obres artístiques on la Intel·ligència Artificial té un protagonisme especial. És el cas de Myra Appanah, guionista i directora creativa nominada al premi BAFTA, així com de Guy Gadney, director de Charisma.ai, una aplicació pionera en l’ús de la IA en l’art del storytelling. Per la seva part, el director Rafael Pavon, que els seus treballs de ficció han passat per seccions RV de festivals com Venècia i Sundance, entre molts altres, comptarà el seu pas de la producció de cinema a la d’experiències de Realitat Virtual.

Després de cada conferència els interessats que hagin assistit prèviament a elles podran participar en entrevistes individuals i virtuals amb els ponents mitjançant reunions one-to-one de 10 minuts.

Les projeccions de Cinema RV no podien faltar en aquesta edició. Els curtmetratges nacionals i internacionals més avantguardistes en realitat virtual es podran veure des de casa i opten al Premi a Millor Curtmetratge RV.

Amb aquesta edició, el Mercat 360º de Realitat Virtual i Realitat Augmentada de Barcelona fa un pas més com a esdeveniment europeu referent en innovació tecnològica i entreteniment immersiu, obrint les portes a un públic internacional de manera il·limitada.