Un total de 17.593 persones han passat per FILMETS aquest any, amb projeccions amb públic en directe al Teatre Zorrilla de Badalona i l’Institut français de Barcelona i sessions ‘on line’ a www.festivalfilmets.cat

Les tres sessions adreçades a professionals, el FILMETS Pro, s’han fet únicament en format ‘on line’ i amb els ponents i el públic interactuant a través de plataformes digitals

La 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival ha registrat un increment d’espectadors del 34% en relació al nombre de persones que van veure les pel·lícules l’any passat. Aquest increment de públic és especialment significatiu tenint en compte les especials circumstàncies sanitàries en què s’ha desenvolupat l’actual edició de FILMETS.

Per primera vegada a la història de FILMETS, el públic del festival ha pogut veure els curtmetratges de dues maneres diferents. Així, s’han fet tres sessions presencials al Teatre Zorrilla de Badalona i dues sessions més presencials a l’Institut français de Barcelona. Aquestes sessions s’han fet seguint totes les mesures de protecció sanitària i amb l’aforament de les sales limitat al 50%.

L’altra manera de veure els 297 curts en competició oficial era accedint a la pàgina web de FILMETS: www.festivalfilmets.cat. Això ha suposat un canvi de concepte tal i com s’entenia FILMETS fins ara ja que només oferia sessions presencials.

17.593 persones han passat per FILMETS 2020

Les xifres de la 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival demostren un increment de públic, tot i les dificultats generades per la complicada situació sanitària viscuda arreu. Un total de 17.593 persones han passat per FILMETS aquest any.

Les tres sessions presencials al Teatre Zorrilla han aplegat 752 espectadors. A les dues sessions fetes a la seu de l’Institut français de Barcelona hi van accedir 244 persones. I a la pàgina web del festival s’hi van registrar 11.171 persones que  van poder veure un total de 297 curtmetratges.

D’altra banda, a les 3 sessions de FILMETS Pro, adreçades a professionals, s’hi van registrar 255 participants, que van seguir-les en un únic format ‘on line’ i que van interactuar amb els ponents a través de la plataforma zoom.

Finalment, un total de 5.171 alumnes de Primària i Secundària van seguir en els seus centres escolars les projeccions de les pel·lícules especialment seleccionades per a ells. Habitualment aquestes projeccions es feien al Teatre Blas Infante, però enguany, i a causa de la pandèmia, s’ha optat per fer les sessions de forma individualitzada a cada centre escolar.

El públic ha pogut veure curts en pantalla gran

El conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, ha fet una valoració molt positiva del festival perquè ‘‘malgrat tots els problemes sanitaris que estem vivint, hem pogut fer un FILMETS amb presència de públic que ha pogut veure vist cinema pantalla gran. Això ho hem combinat amb el visionat dels curtmetratges amb sessions a la nostra pàgina web. El resultat final ha estat espectacular, amb un increment de públic en relació a 2019’’.