L’IDEAL del Poble Nou prepara una experiència immersiva sobre la Barcelona dels 50’s i 60’s, que es podrà veure a partir del pròxim 9 d’octubre. Sota el títol Barcelona Memòria Fotogràfica: Una experiència immersiva inoblidable a través del temps., podrem capbusarnos en les imatges de sis fotògrafs catalans: Català-Roca, Maspons, Pomés, Biarnés, Miserachs i Colita.

Barcelona Memòria Fotogràfica: Una experiència immersiva inoblidable a través del temps,  de fet, és la primera producció pròpia ideal que repassará la Barcelona dels anys 1950-1960 en un format innovador. Segons ens expliquen els organitzadors, ” la instal·lació estarà formada per peces immersives de gran format a 360º i comptarà amb realitat virtual, projeccions i propostes interactives a través de la intel·ligència artificial”.

A mitjans del segle XX, els fotògrafs catalans van deixar de ser tècnics per passar a ser artistes. Influenciats per les avantguardes europees de principis de segle, van reivindicar la seva creativitat i van començar a tenir una mirada personal sobre la realitat. Es tracta d’una generació de fotògrafs irrepetible, que va impulsar amb la seva mirada i atreviment artístic a la renovació absoluta del panorama fotogràfic com Francisco Català Roca (1922-1998), Oriol Maspons (1928-2013), Leopoldo Pomés (1931-2019), Joana Biarnés (1935-2018), Xavier Miserachs (1937-1998), i Colita (1940). Ells van fusionar la fotografia documental i periodística amb l’artística. Van fer una foto útil, viva, de carrer i del seu temps que s’ha convertit en un testimoni únic de les transformacions socials de la Barcelona dels anys 50’s i 60’s.

Durant els mesos de juliol, agost i fins al 30 de setembre, l’IDEAL segueix obert amb l’exposició Monet que ja vàrem comentar L’experiència immersiva està a punt d’arribar als 100.000 visitants. L’aforament és limitat a 30 persones cada hora i s’estan seguint les mesures de seguretat i prevenció indicades per les autoritats sanitàries, així com unes pròpies específiques per a l’experiència.