En quin món pot una mare veure’s forçada a abandonar al seu nounat, sense ni tan sols alletar-lo?

Ayka acaba de donar a llum. No es pot permetre criar un fill.

Viu a Moscou en situació il·legal, no té feina i ha de pagar molts deutes. No disposa ni tan sols d’un lloc on dormir. Serà capaç de reprimir els seus instints naturals?

La pel·lícula va competir per la Palma d’Or en el Festival de Cannes el 2018, on la seva protagonista va obtenir el premi a la millor interpretació femenina. Samal Yeslyamova, nascuda al Kazakhstan el 1984, va debutar com actriu a l’anterior llargmetratge del mateix director, Tulpan, guanyador del premi Un certain regard,  el 2008.

És impressionant el treball de l’actriu en el paper d’Ayka. La càmera, sempre al seu voltant, recorre el seu rostre sense descans i aconsegueix transmetre el dolor i la barreja de sentiments de manera colpidora. Quan la doctora l’adverteix que podia haver mort per causa de l’hemorràgia, Ayka tanca el ulls. No sabem si alleujada o si hauria volgut desaparèixer. Romandrà en secret sota les seves parpelles.

El director, Sergey Dvortsevoy, nascut el 1962, enginyer i extècnic a Aeroflot, ens mostra una sòrdida Rússia on triomfa la corrupció. Un país on els gossos reben millor tracte que les persones, on els immigrants queden atrapats a xarxes mafioses. Una història de supervivència que no concedeix cap treva a l’espectador. 

La pel·lícula està distribuïda per Paco Poch Cinema.

Amb la col·laboració de Casa Àsia

Davant les actuals circumstàncies, la distribuïdora ha optat per una estrena virtual a Filmin

Amb un passi especial als Cinemes Girona a Barcelona el 8 de juliol a les 20:00H

I un altre passi a Círculo de Bellas Artes a Madrid el 9 de juliol a les 19:30H

Altres passis puntuals pendents de confirmació a Galicia i altres regions

El film romandrà a la cartellera del Cinebaix (Sant Feliu de Llobregat) a partir del 9 de juliol

Trobaràs més informació (dossier de premsa, cartell, tràiler i imatges) aquí