Com cada any des del 2008, el proper 26 de febrer es projectarà AL FINAL DE LA VIDA, de Carlos Benpar, en un únic cinema, però amb dues projeccions: a les 18:00 hores i a les 20:00 hores. Aquest cop, repeteix sala, els Cinemes Texas de Barcelona. AL FINAL DE LA VIDA és un documental molt especial, en el qual el director barceloní ret un homenatge a la seva mare i, alhora, al món del cinema que ha format l’imaginari del realitzador de CINEASTES CONTRA MAGNATS, CINEASTES EN ACCIÓ, EL CAPITÀ ESCALABORNS, EL CAÇADOR FURTIU o LA VERITAT OCULTA.

         AL FINAL DE LA VIDA s’ha projectat, en anteriors ocasions, a la Filmoteca de Catalunya, a la Filmoteca de València, a la Filmoteca Francisco Rabal de Múrcia, al cine Comedia de Barcelona o a l’auditori de l’Academia del Cine Español, a Madrid. El 2008 va tenir un passi especial a la Semana de Cine de Valladolid, i, aquest 2020, torna als Cinemes Texas, que ja la va acollir el 2018 i el 2019, amb un gran èxit de públic. I si abans es va projectar a la sala Rovira-Beleta i a la sala Bigas Luna, aquest any li toca el torn a la sala José Luis Guarner dels Cinemes Texas (Bailèn, 205). Guarner és un gran referent en la història de la crítica de cinema que ens va deixar el 1993.

        Moltes gràcies i visca el cinema!

Pere Vall

AL FINAL DE LA VIDA

Aquest llargmetratge té dos protagonistes absoluts: la mare de l’autor i el propi cinema.

Rodat pocs mesos abans de la mort d’ella, quan només ell ho sabia, la mare reviu la vocació cinematogràfica del fill, avivada des de la infancia, recreant instants d’aquella època, a la vegada que narra la seva pròpia història personal entregada totalment al seu fill.

La particularitat d’aquesta pel·lícula arriba fins a la seva pròpia difusió pel fet que, excepte casos excepcionals, només serà exhibida públicament el dia 26 de febrer de cada any. La data no és casual. Aquell dia de 1964, mare i fill van veure la pel·lícula que determinaria el destí d’ambdós.