ELISABET MABRES: Projecció + col·loqui al Antic Teatre

Barcelona, 1958. Viu i treballa a Barcelona. Llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de Pintura, ha experimentat amb total llibertat un gran desplegament de recursos pictòrics i gràfics, utilitzant, fa més de vint anys, el text i la fotografia en instal·lacions i obra tridimensional.

La seva obra ha estat exposada en diversos continents des de 1984 i és en el últims anys que Mabres s’ha focalitzat exclusivament en la fotografia i el vídeo. Mostra dels darrers treballs es va veure a l’exposició del 2018 “Ella, el altres” a la Galeria H2O de Barcelona, i al 2017 “Cortes y Plegados” al Centre Experimental d’Arts de Vallgrassa (el Garraf, Barcelona). I anant més lluny, al 2016, a l’exposició “Subjective Reality” Forbidden Gallery i al Museu SheShan Moca de Xangai (la Xina).

www.elisabetmabres.com

presentació

En aquesta sessió veurem trets comuns en la progressió de l’obra visual de Mabres: experiència personal duta a nivell narratiu i estima per les persones i per la natura (com a ressò del seu passat pictòric). Paral·lelament, hi ha un esperit abocat a fer-nos somriure, a transmetre una energia vital que de vegades és alegrement contagiosa o sobtadament fosca, en la reflexió que una no pot existir sense l’altra.

És evident que l’Elisabet Mabres transmet el seu gaudi en tot el procés: des de l’elecció del tema a la realització i l’edició, posant un èmfasi important en el so. És per això que en els últims treballs compta amb la música de Carlos Pina (autor que tindrem properament al Flux) amb una entesa de creació comuna que encaixa de manera flagrant.