El fenomen ASMR (resposta sensorial meridiana autònoma) també denominada de manera més coloquial “orgasme cerebral” es basa en una pràctica de murmuris, moviments suaus, i sons repetitius …
El fenomen ASMR està imposant-se a internet i la ciència busca com explicar aquests efectes plaents i relaxants de la resposta sensorial meridiana autònoma (ASMR)

Sents un pessigolleig pel clatell quan sents murmuris? Un formigueig et recorre l’esquena si contemples moviments molt pausats? En aquests casos, estas sota els efectes de l’ASMR, una resposta sensorial plaent davant certs estímuls.

La ciència ha definit amb l’acrònim ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) i es defineix com «una sensació estàtica a la pell, comparable a l’formigueig, que normalment comença en el cuir cabellut i recorre la part posterior de l’coll i la part superior de la columna vertebral » Així ho ha explicat Judit Subirana Mirete, neuropsicòloga i professora associada dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC. en la comunitat d’art, tecnologia i new media areavisual.com

Caldrà doncs conèixer aquesta tècnica i estar atents a la seva evolució en la creació de producció audiovisual especialment dissenyada per a Internet.