El passat dissabte, a través d’Areavisual, vaig assistir a la vint-i-cinquena edició del MINIPUT que es va celebrar al teatre del CCCB a Barcelona.

La mostra va fer durant onze hores ininterrompudament, un extens recorregut per alguns dels formats audiovisuals més innovadors en l’àmbit internacional.

Una experiència meravellosa en la que molts companys, professionals i estudiants del sector, teniem l’objectiu d’oferir una televisió de qualitat, en la que el públic pugui dipositar la seva confiança.

Tot començava amb el discurs del Francesc Escribano, qui ens va recordar l’ il·lusió que tots tenim de continuar treballant en un sector que ens apassiona, i la necessitat de fer-ho al màxim nivell per ser del tot competitius.

Com a presentador de formats d’entreteniment (www.agusriera.com), penso que els mitjans tenen molta força per millorar la societat, i que a més a més, ho poden fer amb un llenguatge amorós i humorístic.

Entre els escollits d’enguany, podies trobar una bona barreja d’estils, com per exemple, el format belga titulat: “Taboo”. En el mateix, quatre persones amb discapacitat conviuen una setmana amb un còmic i aquest finalment fa un monòleg en un teatre ple entre els seus familiars, amics i públic en general.
El responsable de I+D del Terrat, David Llanes, ens va fer un viatge impecable per aquesta magnifica aventura. El podrem gaudir a les pantalles el 2020.

Un altre dels més impactants de la jornada va ser: “Una història necessària”. Una sèrie de varis capítols amb testimonis reals, que veien desaparèixer per sempre els seus familiars detinguts durant la dictadura de Pinochet a Xile. Un acte que atempta contra els drets humans i que la televisió pública del país ha recolzat.

Em va omplir de felicitat veure les ganes que tots tenim per seguir fent televisió per a les persones. Sens dubte amb formats d’aquest tipus, queda reflectit que la televisió pública pot estar al servei del poble. Com tots sabem, el suport d’un públic cada vegada més exigent i diversificat, es el que ens permet anar endevant amb les nostres produccions.

Podeu veure el programa complert del MINIPUT a http://miniput.cat/Edicio-2019