El festival, que tindrà lloc del 20 al 28 de setembre, fa públic un avançament de la programació d’enguany

El Festival de San Sebastián ha anunciat quinze títols de producció espanyola que tindran presència en les seccions més rellevants de la 67a edició del festival, que se celebrarà del 20 al 28 de setembre.

Pel que fa a pel·lícules catalanes, en la Secció Oficial i competint per la Concha d’Or s’estrenarà l’òpera prima de Belén FunesLa hija de un ladrón, protagonitzada per Eduard Fernández, Greta Fernández i Àlex Monner, amb producció d’Oberon Cinematogràfica i BTEAM Prods. Funes signa el guió juntament amb l’acadèmic Marçal Cebrián, amb qui també va escriure el curtmetratge La inútil, que li va valdre una nominació als Premis Gaudí en la categoria de Millor curtmetratge el 2018.

En la secció de Nous Directors es podrà veure La innocència, film de la debutant Lucía Alemany, que explica la història de la Lis (Carmen Arrufat), una adolscent que somnia en convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble. Completen el repartiment l’acadèmic Sergi López, Laia Marull i Joel Bosqued.

Pel que fa a la presència de professionals catalans, Eduard Fernández i Karra Elejalde encapçalen el repartiment de la nova pel·lícula d’Alejandro Amenábar, Mientras dure la guerra, que es projectarà en Secció Oficial i que gira al voltant del posicionament de l’escriptor Miguel de Unamuno durant el cop d’Estat franquista del 1936. També en la Secció Oficial fora de concurs es podrà veure Diecisiete, la nova pel·lícula de Daniel Sánchez Arévalo protagonitzada pel català Biel Montoro. Pel que fa a televisió, la sèrie dirigida per Justin WebsterEl fiscal, la presidenta i l’espia, s’estrenarà mundialment a la secció Zabaltegi-Tabakalera, i a la secció Velodromo es projectarà Vida Perfecta, la sèrie dirigida per Leticia Dolera.