PROA I BLANQUERNA PRESENTEN EL “MÀSTER DE PRODUCCIÓ EXECUTIVA AUDIOVISUAL” 

  • La Federació de Productores Audiovisuals PROA dissenya un màster eminentment pràctic d’especialització en producció executiva audiovisual
  • El Màster proporcionarà eines perquè els alumnes aprenguin a gestionar projectes sòlids i dominin les formes creatives, de finançament, de viabilitat econòmica i d’explotació comercial de productes audiovisuals
  • L’equip docent està format per reconeguts professionals en actiu del sector audiovisual
  • Les pràctiques i el projecte final del Màster es faran a les principals productores audiovisuals de Catalunya

La demanda de productors executius que hi ha al sector, sumada a la necessitat de dotar d’una major amplitud de coneixements als professionals actuals, ha estat el detonant que ha empès a la Federació de Productores Audiovisuals PROA a dissenyar, conjuntament amb la Blanquerna, el Màster en Producció Executiva Audiovisual, que s’iniciarà l’octubre del 2019 a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals – URL de Barcelona.

 “La internacionalització i digitalització del sector audiovisual demanda que els nous productors executius siguin professionals capaços de liderar empreses i gestionar el talent creatiu, generant continguts competitius per qualsevol suport” Montserrat Bou, Directora General de PROA

Actualment, la indústria busca un tipus de professional que conegui diferents àmbits i aspectes de l’audiovisual, des d’una posició, pluridisciplinària i polivalent. Aquesta serà la primera edició d’un màster  que posa en valor la figura professional del productor executiu audiovisual amb una proposta de formació que es basa en l’aprenentatge a través de casos pràctics reals, oferint la possibilitat de treballar amb les eines i condicions del mercat audiovisual actual. Els estudiants posaran a  prova  la seva capacitat de lideratge per aprendre a enfrontar-se al repte que suposa aixecar un projecte audiovisual des de l’inici. 

Per aquest motiu, PROA proposa a l’alumnat del Màster  desenvolupar  projectes  de ficció, documental, televisió, plataformes, entreteniment, videojocs, animació i productes transmèdia, a les principals productores audiovisuals de Catalunya, com ara Minoria Absoluta, Zentropa, Paral·lel 40, Peekaboo Animation, Lavinia, A Contracorriente Films, Teidées Audiovisual, Distinto Films, Brutal Media, JWProduction, Lastor Media, Inicia Films, Digital Legends, Magrana, Diagonal TV, Filmax i Motion Pictures, entre d’altres. 

 “El Màster de producció executiva audiovisual, és un dels projectes més engrescadors que hem fet durant la meva etapa com a president de PROA. Crec que aquesta col·laboració, entre les empreses de producció i el món educatiu, pot donar grans fruits i pot ajudar a enfortir el nostre sector”
Raimon Masllorens, President de PROA i productor executiu de Brutal Media

La finalitat del Màster és formar a professionals en el lideratge d’equips i dotar-los dels coneixements necessaris sobre el funcionament del mercat i del sector audiovisual perquè siguin capaços de prendre decisions creatives i financeres sobre qualsevol producte audiovisual. Per assolir aquest objectiu, es proporcionaran eines perquè els alumnes aprenguin a gestionar projectes i contribueixin a crear un teixit estable en aquest sector. És a dir, detectar el talent, aprendre a gestionar-lo i, finalment, saber vendre aquest talent.

Dirigit per Francesc Escribano, director i productor executiu de Minoria Absoluta i per Francesc Vilallonga, doctor en Comunicació i Humanitats de la Blanquerna, el Màster de Producció Audiovisual Executiva, comptarà amb la participació dels millors professionals del sector en actiu i amb la implicació directa i, continuada de les productores audiovisuals de referència a Catalunya agrupades en PROA (Productors Audiovisuals Federats)

El període de pre-inscripcions està obert a: www.blanquerna.edu