El FIRE!! LAB està de tornada i ja coneixem els projectes seleccionats i els realitzadors emergents que participaran del 13 al 15 de juny en les seves activitats, previstes dins del marc de la Mostra FIRE!! 2022.

Després d’una convocatòria d’èxit en què es van rebre més de 40 projectes provinents de diversos punts d’Espanya, van ser 6 els llargmetratges finalment seleccionats, dels quals cinc pertanyen a la ficció i el restant es tracta d’un documental. Tots mostren l’ampli espectre de diversitat, no només en els personatges (gais, lesbianes, trans, bisexuals o queer), sinó també en els gèneres.

El laboratori consta de classes magistrals, xerrades especialitzades i reunions one to one amb els tutors i tutores, dels quals els realitzadors reben un feedback concret sobre els seus projectes. Aquest any els/les mentors/es seran Almudena Monzu, guionista d’Amor i Luxe (Las Infantas, Passion, Picadero), el director Adrián Silvestre (El meu buit i jo, Sediments) i l’equip de productors/es de Mr. Miyagi Films : David Matamoros i Ángeles Hernández (Isaac, El Hoyo).

En paraules del mateix José Gil, Coordinador de la secció d’Indústria de la Mostra FIRE!!:

“Estem molt contents d´aquesta segona edició del FIRE!! LAB i la gran recepció que ha tingut a la indústria audiovisual espanyola, tant per part del talent emergent que ha enviat els seus projectes, com dels/de les auspiciadors/es i col·laboradors/es que s’han sumat a donar-nos suport”.

D’entre els premis als quals opten els seleccionats es troben el Premi DAMA, una assessoria de guió scripdoctor que atorga la Societat d’Autor (en la primera edició va ser duta a terme per Michel Gaztambide), el Premi Filmmarket Hub, gràcies al qual en finalitzar el laboratori tots els projectes estaran disponibles al mercat online i un d’ells rebrà de premi un script anàlisi, i el Premi La Casa del Cine (l’escola posa a disposició els seus equips per al rodatge del teaser d’un de projectes catalans).

En aquesta edició sumem un nou incentiu, a més: el Premi Mr. Miyagi, que consistirà en una assessoria sobre producció executiva per part dels productors de l’empresa a un dels projectes del laboratori.

El FIRE!! LAB 2021 està organitzat pel Casal Lambda i la Mostra FIRE!! i compta amb el suport del Centre LGBTI de Barcelona, ​​l’Institut Francès, Catalan FIlms, DAMA, Filmart Hub, Filmin, Mr. Miyagi Films, Catalan Films i Moritz.

TÍTOL: El Canal de la Manxa

DIRIGEIX: Daniel Sánchez López

PRODUEIX: Lucía Sapelli

Ficció / Gai, bisexual, queer/ Castilla La Mancha, Madrid

TÍTOL: Orenetes

DIRIGEIX: Sara Bamba

PRODUEIX: Iván Martín Ruedas

Ficció / Les / Madrid

TÍTOL: Les Nenes de Pistes

DIRIGEIX: Raul Villalba Palacin

PRODUEIX: Noor Husheri Pastrana

Ficció i Documental / Trans / Catalunya

TÍTOL: Oh Afecte!

DIRIGEIX: Claudia Ortega

PRODUEIX: Eva Noces

Ficció / Les / Madrid

TÍTOL: Imatges a la deriva

DIRIGEIX: Nicolás Tabilo

PRODUEIX: Bettina Stephanie Walter

Documental, Hibrid / Gai / Catalunya

TÍTOL: Una dona de veritat

DIRIGEIX: Aurora D´Errico Prat

PRODUEIX: Javier Del Álamo

Ficció / Trans / Catalunya, Illes Balears, Andalusia