El proper divendres 3 de maig, l’Oficina Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya organitza una sessió informativa sobre la nova convocatòria de projectes Cultura Euroregió 2019 de l’AECT Pirineus Mediterrània, el termini de la primera fase de la qual és el proper 27 de maig, i es farà especial èmfasi en els canvis respecte la convocatòria anterior.

L’objectiu de la jornada, que tindrà lloc a l’Auditori del Museu d’Història de Catalunya, en el marc de les sessions #EuropeCalls, és informar el sector cultural i creatiu català de les principals novetats de la convocatòria de projectes d’abast euroregional i europeu Cultura Euroregió 2019, que enguany té un import global de 140.000 €. Els projectes s’hi podran presentar fins al 27 de maig de 2019 a les 17.00h, tot seguint les instruccions publicades al web www.euroregio.eu

La convocatòria d’enguany es realitza en dues fases: una primera fase que consisteix en una precandidatura senzilla (descripció general, diagnòstic, objectius, resultats esperats, accions previstes, partenariat, pressupost); i una segona fase, que consisteix en una candidatura completa, amb una presentació detallada del projecte i la presentació de documents oficials addicionals.

Només els projectes seleccionats en la primera fase es podran presentar a la segona fase. Entre les dues fases, els projectes seleccionats seran assessorats de forma personalitzada, entre d’altres a través de la participació en un taller de formació i coaching.

La sessió s’adreça a les entitats culturals professionals dels àmbit de les arts escèniques, art contemporani, cinema, audiovisual, patrimoni material i immaterial, llengües euroregionals (català, occità, francès i castellà), música, literatura, etc. que volen desenvolupar un projectes d’abast euroregional i europeu de creació, difusió, formació o d’educació artística.