Les televisions autonòmiques porten mesos tractant d’arrencar la seva comercialitzadora de publicitat conjunta, impulsada per la FORTA, l’organisme coordinador de les teles. La idea era posar en marxa una exclusivista que els permeti negociar millors condicions amb els anunciants i plantant cara també als gegants Atresmedia i Mediaset.

La iniciativa, ha registrat una important baixa en les últimes setmanes: TV3. La cadena catalana, una de les més reeixides en termes d’audiència,  ha anunciat que baixa del projecte, tot i que ha manifestat la seva disposició per arribar a acords puntuals.

La decisió de TV3 ha provocat que alguns directius del sector manifestin ‘sottovoce’ la seva por que l’accés a anunciants catalans quedi minvat. Com es sabut, TV3 no només és la cadena autonòmica més vista de la FORTA a la vegada que manté les audiències per sobre de marques nacionals com Antena 3 i Telecinco en territori català.