El portal Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha fet 5 anys. En aquest període, el portal ha promocionat 3.610 pel·lícules de 188 distribuïdores diferents que s’han exhibit en 556 sales. De cada pel·lícula ofereix tant la informació artística com les sales amb l’adreça i la data d’exhibició mentre són en cartellera. De les 556 sales del Portal, 447 són a Catalunya, 50 a la resta de territoris on es parla català, 47 a la resta de l’Estat espanyol i 12 a l’estranger. El portal Cinema en català s’actualitza diàriament.

El portal inclou des de 2015 una base de dades de la Direcció General de Política Lingüística de produccions audiovisuals subtitulades, doblades i en versió original en català, adreçada al sector, per facilitar-ne la distribució un cop estrenada. La base de dades conté 4.714 títols, que corresponen a 4.531 llargmetratges i 183 temporades de sèries. Són produccions de 251 distribuïdores, 83 països i 78 llengües originals diferents.

 

+ info: gencat.cat