Telefònica explica que Movistar+ ha elegit Catalunya com escenari per al rodatge total o parcial de quatre de les tretze sèries originals que ha estrenat durant la temporada. Es tracta de ‘Mira lo que has hecho’, ‘Félix’, ‘Matar al padre’, i d’‘El día de mañana’, l’última sèrie en estrenar-se el passat 22 de juny.

El rodatge a Catalunya d’aquestes quatre produccions ha generat un impacte econòmic de 14 milions d’euros i ha suposat la creació de 760 llocs de treball, als que se sumen uns altres 2.369 figurants que han participat en l’ambientació de diverses escenes de cada sèrie.

Professionals catalans

Dels 760 llocs de treball generats, la major part corresponen a personal directament implicat a la sèrie, com directors, guionistes, actors i tècnics de diferents categories i especialitats -càsting, il·luminació, so, maquillatge, càtering, logística i localitzacions-.

La majoria dels diferents equips de les quatre sèries han estat dirigides per professionals catalans i també compten amb un repartiment eminentment català, amb actors com Berto Romero, Pere Arquillué, Marcel Borràs i Oriol Pla.

En total, el procés de rodatge d’aquestes quatre sèries s’ha prolongat durant 43 setmanes en què s’ha treballat en 26 municipis catalans com Mataró, Terrassa, La Roca del Vallès, L’Hospitalet de Llobregat o Tarragona, a més a més de la ciutat de Barcelona.

La sèrie que major nombre de localitzacions ha elegit a Catalunya, amb 12 escenaris i 9 setmanes de rodatge. En aquest sentit, ‘El día de mañana’ ha dedicat 16 setmanes a rodar en 9 localitzacions de la província de Barcelona. Ha sigut també la sèrie que major nombre d’extres a necessitat. Després d’aquesta, es situa ‘Matar al padre’, amb 10 setmanes de rodatge exclusivament a Barcelona. ‘Mira lo que has hecho’ ha elegit la costa de Barcelona per a les seves 8 setmanes de rodatge a Catalunya.

Sobre les sèries

Dirigida per Carlos Therón i protagonitzada per Berto Romero i Eva Ugarte, ‘Mira lo que has hecho’ mosta com una parella contemporània afronta la llegada del seu primer fill. Una nova vida que ve sense manual d’instruccions, ‘Mira lo que has hecho’, produïda en col·laboració amb El Terrat, es va estrenar el passat 23 de febrer i consta de sis capítols de 25 minuts. Movistar+ ha renovat la sèrie per una segona temporada.

‘Félix’, gravada entre Andorra i Barcelona i composta per sis capítols de 50 minuts, es va estrenar el 6 d’abril. La sèrie, dirigida per Cesc Gay, compta amb l’actor argentí Leonardo Sbaraglia com cap de repartiment acompanyat, en els seus principals papers, de Mi Hoa Lee, Ginés García Millán, Pere Arquillué, Irene Montalà i Pedro Casablanc. ‘Félix es historia d’una cerca. Un thriller romàntic ple d’humor i misteri que transcorren al llarg de 10 dies d’acció i sorpreses on res és el que sembla i tot és possible.

El 25 de maig, Movistar+ estrenava ‘Matar al padre’, una sèrie de quatre episodis de 50 minuts dirigida per Mar Coll. L’actor Gonzalo de Castro encapçala el repartiment que compta a més a més amb Marcel Borràs, Paulina García i Greta Fernández. La directora catalana signa aquesta sèrie que retrata la vida familiar de Jacobo Vidal, un home obsessionat pel control. La sèrie a més a més, s’ha presentat en el D’A Film Festival de Barcelona.

Oriol Pla, Aura Garrido, Jesús Carroza i Karra Elejalde protagonitzen ‘El día de mañana’, la nova sèrie dirigida per Mariano Barroso i estrenada el 22 de juny. ‘El dia de mañana’ és un retrat generacional basat en la multipremiada novel·la homònima d’Ignacio Martínez de Pisón. La sèrie consta de sis episodis de 50 minuts i està ambientada a la Barcelona dels anys 60 i 70.

Aquestes quatre sèries estan disponibles, completes, en el servei sota comanda de Movistar+.