Alacant, en vespres de les seues fogueres, ha celebrat la dècimocinquena edició del seu festival de cinema: un jurat composat per Rodolf Sirera, Amparo Climent ( presidenta), Fernando Chinarro, Marian Aréchaga i Javier Coloma, proposava un palmarés oficial molt repartit. La Tesela d’Or a la millor pel.lícula anava per a la tragicomedia Oh, mammy blue, dirigida per Antonio Hens i produïda per César Martínez Herrada, amb premi a l’actriu María José Alfonso. La menys roïna, sens dubte, d’una tria poc o gens brillant, amb premis per a Los amores cobardes, de Carmen Blanco
-millor direcció i premi de la crítica-, Conducta animal, de Miguel Romero
-millor guió-, La entrevista, de Maxi Velloso -premi al millor actor, Miguel Such-, i Marisa en los bosques, d’ Antonio Morales, premi del públic. Només la desastrosa Sin novedad, de Miguel Berzal de Miguel, malgrat comptar amb la participació de Fernando Guillén Cuervo, Silvia Marsó i Gonzalo de Castro, va quedar fora del palmarés.
Més interés tenien les pel.lícules invitades (Toc Toc, Una mujer fantástica), els curt-metratges de tot tipus (premis per a Scratch, de David Valero, Distintos, de Josevi García Herrero, Lo cotidiano, de David Lara, etc., l’actriu Cristina Plazas, l’actor Ramón Langa…), la tria Cinema del Mediterrani, la tria Cinema Social, amb obres de Roser Aguilar, Piluca Baquero, Adrián Silvestre, Alberto Pla, Mabel Lozano i Samuel Sebastián, la invitació a l’Edinburg Spanish Film Festival, etc.
El Festival d’ Alacant, actualment amb major suport, té moltes asignatures pendents, però segueix endavant I amb millors expectatives.
TONI LLORENS