El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha obert un apartat al seu web per seguir la tramitació de la revisió de la Directiva de serveis de comunicació audiovisual. Aquesta directiva millorarà la protecció dels menors contra els continguts nocius i prohibirà el discurs d’odi, entre altres aspectes. El nou text legal presenta la novetat d’incloure no només la ràdio i la televisió tradicionals, així com els serveis sota la demanda, sinó també les plataformes d’intercanvi de vídeos, com ara YouTube, i les xarxes socials quan incloguin continguts audiovisuals.

Així mateix, la proposta de revisió de la Directiva també potencia la promoció de la diversitat cultural europea -amb l’obligació d’un percentatge mínim del 30% de continguts europeus en els catàlegs dels serveis a la carta-, reforça la independència dels reguladors audiovisuals i ofereix més flexibilitat a les empreses de radiodifusió en relació amb les comunicacions comercials audiovisuals.

info en aquest enllaç: CAC