Des d’avui i fins el dimarts 19 de desembre se celebra als Cines Verdi la sisena edició de la MCIB, la Mostra de Cinema Italià de Barcelona.

Enguany la Secció Oficial la conformen 8 films: Amori che non sanno stare al mondo de Francesca Comencini; Il contagio de Matteo Botrugno i Daniele Coluccini; Il cratere de Silvia Luzi i Luca Bellino; Dove cadono le ombre de Valentina Pedicini (que en la passada edició va guanyar el Premi al Millor Curtmetratge i que ara presenta el seu primer llargmetratge); Easy d’Andrea Magnani; L’equilibrio de Vincenzo Marra; Fortunata de Sergio Castellitto i el film d’animació Gatta Cenerentola d’Alessandro Rak, Ivan Cappiello, Marino Guarnieri i Dario Sansone.

Les projeccions especials són Ammore e malavita d’Antonio i Marco Manetti (Premi CSCI d’Honor) i Moglie e marito de Simone Godano.

El repte de la MCIB és el de convertir Barcelona en una plataforma privilegiada per a la difusió del millor cinema italià a Espanya. L’entrada a les sessions és gratuïta, però amb aforament limitat. Proposa una fórmula única en el panorama cinematogràfic, degut a què les pel·lícules que s’hi projecten representen una selecció del millor cinema italià que ha passat per grans festivals de cinema com ara Berlín, Cannes, Locarno, Venècia, Tokio i Toronto, entre d’altres i que encara no han estat estrenades al nostre país.

Aquest any 4 dels 10 llargmetratges de la MCIB ja tenen distribució a Espanya i es podran veure als cinemes durant el 2018. La MCIB també aposta per portar a tots els directors i/o actors principals de les pel·lícules per tal que les puguin presentar personalment al públic de Barcelona, fet que fa que la mostra sigui molt més especial i singular.