La Barcelona New Economy Week (BNEW), l’esdeveniment disruptiu híbrid -presencial i online- de referència per a la nova
economia, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), posa avui el fermall final a la seva exitosa tercera edició, consolidant a la ciutat de Barcelona com la capital mundial de la indústria 4.0.


Durant aquests quatre dies, més de 12.000 professionals, 6.000 presencials i 6.500 online, han gaudit de tots els continguts sobre els nous reptes socioeconòmics. A més, s’han establert prop de 5.500 contactes de networking, més de 2.000 gràcies a la
plataforma digital desenvolupada específicament pel CZFB.


L’edició 2022 ha girat entorn de set verticals clau: Digital Industry, Invest, Sustainability, Mobility, Real Estate, Talent i Experience. Set grans àrees temàtiques interconnectades entre si, promovent les sinergies entre àmbits complementaris per accelerar aquesta transformació mundial.


L’edifici singular DFactory, de 17.000 metres quadrats, situat a la Zona Franca de la ciutat comtal, s’ha convertit en el punt de trobada mundial dels actors clau per a la nova economia, reunint 622 speakers que han ofert 180 hores de contingut
distribuïdes en 131 panells, sessions i debats.


BNEW: un esdeveniment global
El format híbrid de l’esdeveniment ha garantit el seguiment de totes les ponències en streaming, a més de facilitar l’accés als participants internacionals pertanyents a més de 100 països diferents, entre els quals predominen Colòmbia, l’Equador, l’Argentina i Mèxic, entre altres.

La Barcelona New Economy Week conclou, d’aquesta manera, una tercera edició marcada per una major presencialitat reafirmant el paper del Consorci de la Zona Franca de Barcelona com a motor de la transformació industrial en l’avanç cap a
l’economia 4.0. Tal com ha destacat Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona: “Estem molt orgullosos de tancar la tercera edició del BNEW amb unes xifres que evidencien la importància d’aquest esdeveniment,
únic en el món, focalitzat en la nova economia. Hem contribuït a generar noves oportunitats de negoci, a impulsar l’economia i Barcelona, una vegada més, s’ha posicionat com a epicentre de la innovació, la digitalització i el progrés”.

Així mateix, Navarro ha anunciat que ja estan treballant en la quarta edició de l’esdeveniment que se celebrarà en 2023 i que en breu donarà a conèixer les dates.
D’altra banda, Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i de BNEW ha manifestat que “organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud suposa un repte i una gran responsabilitat, però podem afirmar que
BNEW s’ha consolidat com una cita imprescindible amb la innovació de manera transversal. Es tracta d’un esdeveniment B2B disruptiu, que evoluciona any rere any, i l’acollida que ha tingut en la seva edició més presencial evidència que és fonamental comptar amb un espai compartit per a avançar cap a la nova economia, tenint en compte el paper clau de la digitalització, la sostenibilitat i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

DADES FINALS BNEW 2022
12.368 assistents professionals:
 5.927 presencials
 6.441 online
40% de registrats internacionals de 107 països (principals: Colòmbia, Equador,
Argentina i Mèxic)
5.563 contactes de networking realizats:
 3.375 presencials
 2.188 digitals
180 hores de continguts
130 sessions
622 speakers
74% acords amb associacions i clústers sectorials
21 empreses patrocinadores
1.500 startups participants
Prop de 300 ocupacions directes generades
700 ocupacions indirectes