Aquest any es celebra la X Edició de Premios Oriana Festival Internacional de Cine de Sant Andreu de la Barca (https://festivaldesantandreudelabarca.com/) i per celebrar el desè aniversari Premios Oriana es renova i ha començat un gran Projecte que volem que coneguis.

Des de fa ja 10 anys el Festival creat i dirigit per Felipe Del Val amb seu a la localitat barcelonesa de Sant Andreu de la Barca ha anat creixent. Passant del centenar de peces presentades en la primera edició, ha superat de llarg ja les dues mil peces inscrites. Aquesta evolució també ha comportat que Premios Oriana hagi passat de ser una iniciativa d’un grup d’amics ha donar-se a terme sota el paraigües de la recent formada i en tràmits legals de constitució Asociación Cultural Felipe Del Val

Felipe Del Val i Patrick Garcerán fundadors dels Premios Oriana
Felipe Del Val i Patrick Garcerán fundadors dels Premios Oriana

Així aquest any del X aniversari, i gràcies a la Unió amb ONCE/Grup Social ONCE, Premis Oriana inicia el camí d’haver fet arribar la creació cinematogràfica i els treballs en arts escèniques al col·lectiu amb discapacitat visual greu. El festival compta amb la menció especial “Más que Capacitados” que premiarà a la millor feina de qualsevol índole: Direcció, Guió, Producció, Actuació o Efectes Audiovisuals i So desenvolupat per persones amb discapacitat visual greu. A més, tots aquests treballs concursaran també a les categories generals del festival, com, Curtmetratge, Documental, Web Sèrie, Pel·lícula, Pel·lícula Estrangera, Premi del Públic… I gràcies a l’ONCE la convocatòria ha arribat als seus afiliats a Espanya i entitats associades a l’Amèrica Llatina.

Aquest esment ha obtingut un gran èxit de participació, mostrant a més l’interès del col·lectiu amb discapacitat visual greu a les arts escèniques. Més de trenta curts han estat inscrits a la menció especial, provinents de diferents països, com, Espanya, Xile, Veneçuela o fins i tot Corea del Sud. Se n’han escollit cinc preseleccionats, i el proper 15 de setembre es publicarà la llista de nominats d’aquests cinc preliminars. Estem molt feliços per observar la gran qualitat dels treballs, i això ens porta al fet que Premios Oriana continuï amb aquest projecte d’integració en futures edicions obrint el certamen a altres categories i mencions per a diferents col·lectius amb diferents graus de discapacitat.

Així que esperem ens ajudeu a donar a conèixer la iniciativa i així poder assolir una difusió que ens faciliti poder obtenir els recursos perquè sigui una realitat com més aviat millor.

Aprofitem per convidar tots els mitjans a la gran festa del cinema que serà la Gala de Premios Oriana el proper 15 d’octubre a les 19:00 hores al teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca. Una gala que per primera vegada comptarà amb àudio descripció perquè tots els assistents i aquells que ens segueixin per les nostres RRSS puguin gaudir-ne, encara que tinguin problemes visuals.

Us agraeix el vostre interès Felipe Del Val Miñarro, President de l’Asociación Cultural Felipe Del Val i organitzador de Premios Oriana Fetival de Cine Sant Andreu de la Barca.