El Màster en Producció i Distribució Cinematogràfica Epac-UVIC-Mediapro-Ecib ha organitzat, en col·laboració amb l’Acadèmia del Cinema Català,  una masterclass amb la cineasta afganesa Sahraa Karimi, el proper 5 de novembre, a les 12:00h, a la seu de SGAE Catalunya a Barcelona (Passeig Colom, 6).  El Màster està dirigit pel productor i distribuïdor Paco Poch, que serà el presentador i conductor de l’acte de divendres. L’esdeveniment  inaugura l’Àgora Gaudí, un nou espai de l’Acadèmia dedicat a la formació, el desenvolupament i l’intervanvi. 

FER CINE EN L’ADVERSITAT. COM SER DONA I CINEASTA A L’AFGANISTAN és el nom de la masterclass de Sahraa Karimi, documentalista, directora i productora afganesa, reconeguda i premiada en festivals de tot el món. La sessió del dia 5 compta amb la col·laboració de SGAE, Asian Film Festival Barcelona i la plataforma “Cultura por Afganistán”. Finalment, la masterclass sí es realitzarà en anglès amb traducció simultània. 

A les 11h, a la mateixa seu d’SGAE Catalunya, tindrà lloc la presentació del moviment Cultura per l’Afganistan, creat el 26 d’agost davant l’arribada al poder dels talibans a l’Afganistan, per ajudar a la sortida, l’acollida i el reconeixement de refugiades polítiques a les artistes i intel·lectuals afganeses i membres d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat. L’acte consistirà en un diàleg amb les cineastes afganeses Sahraa Karimi i Sahra Mani, presentat Maria Molins (Acadèmia del Cinema Català), amb la intervenció prèvia dels representants de les entitats impulsores Mònica Buenafuente (Cultura per l’Afganistan), Jordi Vaquer (Open Society) i Menene Gras (Asian Film Festival Barcelona).

SOBRE SAHRAA KARIMI

Nascuda a Teheran el 1983, filla de refugiats afganesos migrats a l’Iran, Sahraa Karimi és una de les directores de cinema afganeses de més renom internacional. Ha dirigit i produït una trentena de títols, curtmetratges i llargmetratges, fonamentalment documentals, entre els que destaquen Light Breeze, curtmetratge documental premiat amb el prestigiós premi eslovac Slnko v sieti al Millor curt, els documentals Parlika (2016) i Afghan Women Behind the Wheel (2009), guardonat a més d’una vintena de festivals de cinema internacionals, i el seu últim llargmetratge Hava, Maryam, Ayesha, filmat a l’Afganistan i que va tenir la seva premiere internacional al Festival de Venècia, 
Doctorada en direcció de cinema a Bratislava, Karimi es va convertir el 2019 en la primera directora de l’Afghan Film Organization, l’agència estatal de cinema afganès.