Dijous 26, es va presentar al Col·legi de Periodistes de Catalunya la campanya “Per la reciprocitat plena i l’espai de comunicació en català” que torna a posar la taula la necessitat de culminar el procés pel qual els canals de TV3, IB3 i À Punt Mèdia puguin ser rebuts a tot el territori de parla catalana, mitjançant la reciprocitat en l’emissió dels seus respectius senyals, així com l’enfortiment de les relacions entre les tres corporacions públiques de comunicació per impulsar la producció audiovisual en català. La campanya va acompanyada d’una crida a donar-hi suport (a títol personal o des d’una entitat).


A l’acte de presentació hi van intervenir Blanca Serra, vicepresidenta de la FOLC, Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana -que és l’entitat impulsora de la campanya, Joandomènec Ros, president de l’IEC, Josep Gifreu, pare del concepte “espai nacional de comunicació”, Carles Salvadó, president de la Fundació PuntCAT, i Daniel Condeminas, consultor en comunicació.

El manifest de la campanya destaca que “en el camí dels objectius, hem de reivindicar, novament, que el territori pugui comptar (de fet recuperar) un segon MUX públic que faciliti o permeti la reciprocitat de les emissions de les corporacions públiques de ràdio i televisió en català. Malgrat que el “Plan Técnico Nacional” no ho hagi contemplat, sabem que hi ha suficient espai radioelèctric encara disponible per a aquest MUX”. I afegeix que “també hem de demanar a les tres corporacions que facin tot el possible per oferir els seus continguts en totes les plataformes de difusió televisiva en línia (serveis IPTV, OTT, HbbTV) en tot el territori de parla catalana, que faciliti al màxim aquesta reciprocitat en les televisions connectades i altres pantalles digitals”.

Entre altres eines de difusió de la campanya, s’aniran publicant durant les setmanes vinents vídeos de suport de personalitats del món de l’audiovisual, la cultura i el periodisme. El primer vídeo és el protagonitzat per la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola.