El setmana, 35 sales van estrenar pel·lícules de cinema en català. Es trata del film d’animació Gru 3, el meu dolent preferit i de la comèdia Una nit amb el meu exsogre, que s’estrenen divendres, 30 de juny, doblades al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.
Gru 3, el meu dolent preferit
Aquest film d’animació, distribuït per Universal, ha estat dirigit per Kyle Balda, Pierre Coffin i Eric Guillon.
El la pel´·licula, han acomiadat en Gru perquè ha deixat escapar una estrella infantil dels anys 80 que va ser famosa per fer una sèrie on interpretava un criminal. Ara és adult i crea el caos a tot el planeta. A més, en Gru descobreix que té un germà bessó.
Una nit amb el meu exsogre
El film ha estat dirigit Gavin Wiesen i  interpretat per J. K. Simmons, Emile Hirsch, Analeigh Tipton, Kristen Schaal, Hunter Parrish, Shannon Woodward, Taran Killam, Jon Daly, Bojesse Christopher, Xosha Roquemore, Tina Grimm, Tom Waite, Michael Q. Schmidt i  Laura Lea.
Un pare addicte al treball intenta trobar la seva filla desapareguda amb l’ajut de l’expromès de la noia. La nit que hauran de passar junts els canviarà la vida.
El film està distribuït per Paycom Multimèdia que recentment ha estrenat en català els films  El regne de les granotes,  Una història de venjança i Dos col·legues al rescat.
 
Trobareu tota l’actualitat del cinema en català al Portal Cinema en català al Facebook Cinema en català  o al @cat_cine.