Del 28 al 30 de juny les personalitats més influents de la indústria del videojoc es reuniran a l’Hotel Hesperia Tower de Barcelona, on tindrà lloc la XIIIa edició de Gamelab, per analitzar les noves tendències i com l’evolució de la tecnologia, el llenguatge interactiu i els models de negoci impulsats pels videojocs estan accelerant la transformació del mitjà digital i la forma d’entendre l’oci: realitat virtual i augmentada, esports electrònics, continguts creats i distribuïts pels jugadors, nous formats de narratives interactives, gamificació, joguines interactives, mons i economies virtuals, impacte social i cultural, … són només alguns dels conceptes al voltant dels quals pivota no només l’expansió d’un sector sinó també el futur de la interacció humana.
“Aquest congrés va més enllà de la seva òbvia relació amb el món del videojoc i pretén atreure l’atenció i participació activa de professionals, empresaris i inversors de tots els àmbits creatius i de tot tipus demedios digitals. Aquest any, més enllà dels continguts i temàtiques habituals al voltant del món del videojoc, l’esdeveniment explorarà les fronteres del mitjà i abordarà també el món de l’oci des del punt de vista d’altres indústries i sectors, com el del cinema, la televisió, el màrqueting, l’educació, Internet o la mobilitat” destaca Iván Fernández Llop, director de Gamelab.
El congrés també comptarà amb un programa especial de sessions i “masterclass” especialitzades en la producció de videojocs, en el qual professionals de contrastada trajectòria compartiran el seu coneixement i experiència amb els assistents.
Com cada any, Gamelab dedicarà un ampli espai perquè professionals independents, startups i empreses puguin mostrar els seus nous projectes davant una audiència especialitzada de professionals, mitjans i potencials partners i inversors, a més de realitzar networking. El seu objectiu és ajudar a les empreses i els creadors a entendre l’evolució del sector i a dibuixar una estratègia que augmenti la seva competitivitat i possibilitats d’èxit. Com a colofó, tindrà lloc celebració dels ja tradicionals Premis de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives-Gamelab que reconeixen l’excel·lència en la creació dels jocs espanyols.
A més Gamelab impulsa la imatge de Barcelona com un dels principals hubs europeus del sector i atreu a la ciutat oportunitats úniques de desenvolupament, negoci i difusió per a les seves empreses. Des de 2011, any en el qual Gamelab es va traslladar a Barcelona, el sector del videojoc català ha crescut de forma exponencial.
Consulta tota la programació de Gamelab 2017 en: http://www.gamelab.es/es/