Verificat es defineix com la primera plataforma de ‘fact-checking’ de Catalunya.

És un projecte periodístic independent i sense ànim de lucre que vol combatre la desinformació: tant la que circula a les xarxes socials com la que difonen els polítics. Inspirant-nos en l’International Fact-Checking Network, treballem amb una metodologia clara i transparent, ajudant-nos del periodisme de dades i la tecnologia per oferir una plataforma amb un accent 100% català, feta des de i sobre Catalunya.

Podeu escoltar l’opinió d’aquesta iniciativa a Area-cat amb Daniel Condeminas – Enllaç aquí 

La propagació de desinformació s’ha convertit en una amenaça per a la democràcia arreu del món. I Catalunya no n’és una excepció, especialment en mig de la polarització que envolta el procés independentista. El nostre objectiu és combatre la desinformació sense distinció de colors polítics.

Verificat és una eina de servei públic, un espai de discussió saludable per a tota la societat catalana i esperem que també sigui un punt de trobada de periodistes i els seus mitjans de comunicació, organitzacions de la societat civil i qualsevol entitat que comparteixi la nostra preocupació per la desinformació.

El nostre primer repte seran les eleccions municipals de Barcelona. Durant tres mesos, dedicarem tots els nostres esforços a verificar si les declaracions dels candidats a l’alcaldia es basen en fets i xifres reals. En paral·lel, intentarem frenar la propagació a les xarxes socials de notícies falses, fotografies, memes i qualsevol contingut emès amb la intenció de confondre o manipular l’electorat català en tot el seu conjunt.

Tota la info en aquest enllaç: Verificat