Ja està oberta la nova convocatòria del Premi Solé Tura per 8è any consecutiu, convidant les persones interessades en la producció de films perquè puguin donar a conèixer els seus treballs audiovisuals, de ficció o documentals, sobre els diferents aspectes de les malalties i condicions del cervell; amb especial atenció a les neurodegeneratives. Això inclou també malalties genètiques o adquirides.

Enguany qui convoca és el Brain Film Fest (BFF) el nou festival internacional de cinema dedicat a mostrar i impulsar la creació i difusió de curtmetratges sobre qualsevol aspecte del cervell, les seves increïbles capacitats o també les seves patologies. El Premi Solé Tura i el Brain Film Fest 2018  estan organitzats per la Fundació Uszheimer, la Fundació Pasqual Maragall i  Minimal Films.

El proper 21 de setembre tindrà lloc a l’Edifici Disseny Hub Barcelona una presentació dels curts sobre Alzheimer seleccionats de les darreres edicions, amb una xerrada i una taula rodona.

I del 15 al 17de març de 2018 tindrà lloc el Brain Film Fest, que durant 3 dies convertirà el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en un punt de trobada de visualització i normalització dels trastorns associats a les malalties del cervell i de qui les pateixen, tant siguin els mateixos malalts, els familiars o els cuidadors. Aquesta primera edició del BBF acollirà la VIII Gala on s’entregarà el guardó a les tres pel·lícules premiades i comptarà amb la participació de destacats membres de la cultura, la sanitat i els mitjans audiovisuals. El BFF estarà enmarcat dins la Brain Awareness Week, la campanya mundial per augmentar la consciència pública sobre el progrés i els beneficis de la investigació del cervell, que tindrà lloc del 12 al 18 de març del 2018.

El Premi Solé Tura, dotat amb 3.000 euros, vol promoure la creació i alhora sensibilitzar a la societat sobre les malalties del cervell. L’objectiu és mostrar la realitat quotidiana dels pacients, les seves famílies, cuidadors i professionals que conviuen amb aquest tipus de condicions, i oferir a experts i estudiants de l’àmbit cinematogràfic l’oportunitat de mostrar els seus treballs audiovisuals. Després de sis edicions, el Premi Solé Tura s’ha convertit en una cita anual obligada per ajudar a sensibilitzar a la societat sobre les malalties neurodegeneratives, que actualment afecten 46 milions de persones a tot el món i a més de 800.000 a Espanya.

El jurat, presidit per l’Albert Solé Bruset, valorarà la qualitat creativa, l’enfocament innovador, el rigor científic i la solidesa argumental dels treballs presentats, i nomenarà a tres finalistes, que rebran premis per valor de 3.000€ (1.500€ per al primer, 1.000€ al segon i 500€ per al tercer classificat). Així com el Premi del Públic escollit per votació popular a través de la pàgina web.

La inscripció al Premi Solé Tura és gratuïta. Hi poden participar persones físiques, individualment o en equip, que hagin realitzat treballs audiovisuals sobre la situació de persones o col·lectius, experiències d’intervenció social o difusió científica. En general, sobre tots els àmbits relacionats amb el cervell a la societat contemporània. Les obres, amb una durada màxima de 30 minuts, han de mostrar qualitat creativa, enfocament innovador, rigor científic i/o solidesa de l’argument i no han de ser anteriors a 2015.

La data límit per a la recepció de treballs serà dimarts 2 de desembre de 2017. Tota la informació de la convocatòria es pot trobar al web www.brainfilmfest.com.