Santi Vila, el Conseller de Cultura, ha celebrat  l’aposta de Filmin pels continguts en català el mateix dia que s’ha posat en marxa la nova plataforma de cinema i sèries en català a través de Filmin.cat. Durant l’acte de presentació del nou servei de vídeo sota demanda, el passat 2 de juny, ha assegurat que “si alguna cosa permet la revolució tecnològica és constatar que quan un projecte excel·leix, no té fronteres”.
Santi Vila ha felicitat Filmin “per la seva aposta pel català i per la qualitat” i ha recordat que el projecte “apropa el món del cinema i les sèries a l’àmplia societat catalanoparlant que hi ha arreu de l’Estat espanyol i del Principat d’Andorra, països des dels quals es podrà gaudir del servei”.
“El compromís per la llengua no pot ser només militant, sinó que ha d’anar acompanyat per l’excel·lència”, ha afegit el conseller de Cultura, que ha reiterat que iniciatives com aquesta serveixen per consolidar el català com una llengua “normalitzada i de prestigi”.
El nou Filmin.cat, que ha rebut un ajut de 155.000 euros per part del Departament de Cultura, és la primera plataforma digital de distribució de cinema i sèrie íntegrament en català, i neix amb un catàleg superior a les 1.000 pel·lícules i 400 episodis de sèries que es poden visionar en versió original amb subtítols en català i/o en versió parlada en català, ja sigui original o doblada.