Omnium ha presentat VOC:uns premis i una mostra per impulsar l’audiovisual en català

Els guardons tenen com a objectiu estimular i difondre la producció de continguts audiovisuals de qualitat en català i ampliar-ne el públic S’hi poden presentar curtmetratges, micrometratges i websèries que opten a dos premis: del jurat i del públic Amb les obres seleccionades es farà una mostra simultània a diverses poblacions del país

Òmnium Cultural presenta VOC (Versió Original en Català), premis i mostra d’audiovisuals en català, projecte que té com a objectiu potenciar la producció en llengua catalana. La proposta inclou uns premis destinats a curtmetratges, micrometratges i websèries, així com també una mostra de títols a tot el país. D’aquesta manera, Òmnium aposta per crear nous públics per a l’audiovisual i el cinema català català, fomentant el coneixement de l’oferta en aquest idioma, ja sigui en versió original, subtitulada o doblada. Els premis, que se celebraran la pròxima tardor, inclouen diverses dotacions econòmiques d’entre 300 i 4.000 euros. En primer lloc, un comitè de selecció escollirà les obres finalistes entre tots els treballs que s’hagin presentant abans del 12 de setembre de 2016. A partir d’aquesta primera proposta, el jurat, format per cinc persones de reconegut prestigi en l’àmbit cinematogràfic i cultural, i encapçalat pel periodista Àlex Gorina, atorgarà un premi al Millor Curtmetratge (creació de durada màxima de 20’ si és ficció i 30’ si té caràcter documental), a la Millor Websèrie (peça de ficció en diversos capítols de durada inferior a 15’ publicades a Internet) i al Millor Micrometratge (creacions de menys de 2’). Per cadascuna d’aquestes categories hi haurà també un premi del públic a través de votació popular. Amb les peces seleccionades, i abans de conèixer-se la deliberació del jurat, es crearà la Mostra VOC, que tindrà lloc de manera simultània en diverses poblacions catalanes. Serà en el transcurs de l’exhibició que el públic podrà votar els curtmetratges presentats mentre que els micrometratges i les websèries es podran votar a través de la pàgina web del projecte. Els guanyadors de totes les categories es donaran a conèixer un cop acabada la Mostra. Òmnium Cultural, que actualment té 32 seus territorials arreu del país i gairebé 60.000 socis i sòcies, segueix apostant, amb aquest nou projecte vinculat amb el món del cinema i els audiovisuals per protegir i impulsar la llengua i la cultura catalanes. Els premis VOC se sumen a altres guardons que impulsa l’entitat: La Nit de Santa Llúcia, on s’entreguen els premis més rellevants de les lletres catalanes com per exemple el premi Sant Jordi de novel·la a o el premi Carles Riba de poesia; el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, instituït l’any 1969, que reconeix la trajectòria d’una persona que hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans; el Premi Sambori, guardó de narrativa en català dirigit a alumnes de primària, secundària i batxillerat o el concurs La Llança, on lectors voten el llibre més susceptible de ser regalat la diada de Sant Jordi. Teniu tota la informació a .www.voc.cat ………………………………………….