La Fundació Photographic Social Vision tanca el proper dilluns 5 de juny la mostra fruït del més gran certàmen internacional de fotoperiodisme i no serà fins el maig del 2018 que torni a Barcelona amb noves i impactants imatges.

La Fundació Photographic Social Vision mostra fins el proper dilluns 5 de juny, l’exposició World Press Photo 2017, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Barcelona continua sent l’única ciutat espanyola que a més de fotografies exhibeix els projectes audiovisuals guanyadors de Narratives Digitals (antic Concurs Multimedia), gràcies a la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

La directora de Photographic Social, Silvía Omedes, destaca d’aquesta edició que “en menys de sis mesos hem viscut dos World Press Photo seguits a Barcelona, dos edicions diferents, cadascuna amb imatges diferents. Fins l’any que ve no tornarem a gaudir de les fotografíes documentals que ens apropen a l’actualitat més impactant i que consciencien a la societat sobre la situació del món.”

En aquesta edició han participat al concurs 80.408 imatges realitzats per 5.034 fotògrafs de 125 països, i un total de 222 fotògrafs espanyols s’han presentat. Les fotografíes seleccionades han estat 143 i 12 els projectes multimèdia. Les fotos de Santi Palacios Francis Pérez i Jaime Rojo; així com les del fotògraf alemany afincat a Barcelona, Daniel Etter, i la peça audiovisual de la barcelonesa resident a Nova York, Carla Tramullas, han sigut especialment de les més comentades en el WordPress Photo d’enguany, que continuarà rodant per diferents ciutats del món.