poster-marti-2
El proper 17 de gener a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta: Oriol Perucho in memoriam, de diversos autors.

La matinada del 16 de gener de 2016, víctima d’un càncer de pulmó,va morir l’Oriol Perucho; tenia 62 anys. Amb la seva desaparició molts vàrem perdre un amic i l’escena musical de Barcelona va perdre un dels referents clau de les avantguardes musicals dels anys 70. Però l’aportació d’en Perucho no es limita al seu paper de pioner d’aquestes avantguardes, sinó que fins a la seva mort va estar compromès amb la innovació i l’experimentació. Des que el 1970 va crear la mítica banda Perucho’s, que juntament amb Baf, van ser els introductors del Free jazz a casa nostra, no va parar de tocar la bateria, de compondre i d’improvisar, sempre rebutjant els camins fàcils i buscant-ne de nous per explorar. Va passar per diverses bandes, algunes de culte per a l’escena musical més avantguardista, com Tropopausa, Koniec, Moisés, Moisés, La Bel Canto Orchestra d’en Pascal Comelade, Les Anciens, Cebos Enrique, Mil Pesetas, etc. A més ens ha deixat els seus tres discos en solitari: “Insultó, le multaron y dejó de comer” (1992) “Zaping CD” (1994) i “Así pasan 45 minutos” (1998) en els que va col·laborar amb un gran nombre de músics amics i que són un catàleg del seu univers més personal, de la seva empremta. Una empremta que va des dels títols dels temes, a unes composicions que compaginen un cert aire ingenu amb la innovació més radical. Quan va morir havia refet Perucho’s amb l’Oriol Pons de Vall “Ginger” i l’Enric Cervera, alhora que col·laborava amb diverses formacions amb músics 30 anys més joves que ell. És segur que ens hagués seguit sorprenent amb noves propostes i com diu el guitarrista Ramon Solé, amb el que va compartir Tropopausa, “estava en el seu moment de maduresa i ens hem perdut 15 anys molt bons”.

Aquest dimarts 17 de gener farà un any que l’Oriol ens va deixar i des de Visions Documentals li hem volgut retre un homenatge amb la projecció de diverses peces documentals fetes pels seus amics i d’entrevistes a 12 dels músics que varen col·laborar amb ell. Després de la projecció en comptes del col·loqui habitual volem brindar per ell i us convidarem a una copa de cava i un pica pica, gentilesa de Catering Hepburn, al vestíbul del cinema.

Us hi esperem!