La ciutat de Lleida torna a acollir, des del 19 al 23 d’octubre, la mostra de cinema i audiovisual català Som Cinema, que enguany arriba a la setena edició i amb una clara orientació cap als nous creadors i al cinema experimental, amb la voluntat “d’impulsar el talent emergent dels territoris de parla catalana”, en paraules de la nova directora de la mostra Anna Maria Bofarull. La mostra projectarà llargmetratges en primícia com 73’, de José Pozo, i una àmplia oferta de curtmetratges que competiran als premis al millor llargmetratge II Premi Arts Audiovisuals IEI 2016, i al millor documental llarg, documental curt i curtmetratge Som Cinema 2016, que seran atorgats durant la sessió de cloenda per un jurat integrat per Judith Colell, Quim Casas i Jorge Nieto Ferrando, entre d’altres.

El film inaugural serà la darrera obra de Carles Torras, Callback, guanyadora del recent Festival de Màlaga, i a la cloenda de diumenge es projectaran Gentlemen, d’Esteve Rovira i Joaquim Bundó; Mermelada, de José Mellinas; La memòria de les bombes, de Jordi Boquet, i La veu de qui ens alimenta, de Gemma Casal, Enrique Marco i Carles Fargas

A més, cal destacar la 3a. edició dels premis Lleida Visual Art, que ha tingut com a guanyador el documental Amazones, d’Alba Sotorra. Una obra sobre el paper de dues dones a la guerra de Síria, que ha estat seleccionada entre les 39 presentades, provinents del conjunt dels Països Catalans. Una xifra que quasi duplica a la de l’edició anterior. Aquest premi, amb una dotació de 10.000 euros, permetrà la seva postproducció a les instal·lacions de Magical Media.

Juntament amb el programa oficial, es desenvoluparan durant aquests dies diverses activitats paral·leles, com les sessions escolars, la visita a les instal·lacions del Centre de Producció Audiovisual Magical Media, situat a les antigues casernes de Lleida, la projecció dels curtmetratges guanyadors dels premis Llanterna Digital 2016, o la col·laboració amb la Mostra de Cinema Occitan.

Podeu consultar tota l’oferta de Som Cinema en aquest enllaç.