MUTEK ÉS Simposi: Interconnectivitat i Empoderament

La plataforma MUTEK a Barcelona presenta els propers 3 i 4 de març a Casa MUTEK x Reebok la primera edició del ‘MUTEKES Simposi’, centrat en la interconnectivitat com a eina de EMPODERAMENT de les dones creadores per impulsar un canvi en la indústria de la música i les arts digitals.

Inspirada per l’èxit de el programa Amplify, creat pel British Council en aliança amb el festival MUTEK i Somerset House Studios i fruit de l’Symposium: Keychange :: Amplify en MUTEK Mont-real 2018, la plataforma MUTEK ÉS arrenca la seva nova dècada a la ciutat donant un pas més en el compromís global de la xarxa MUTEK de contribuir a l’empoderament de les creadores en les arts digitals i la música electrònica. Per això presenta dues jornades de debats, entrevistes i espais de networking, en què reuneix un nodrit grup d’artistes i innovadors creatius, col·lectius, representants culturals i institucionals, per il·luminar i impulsar un canvi cultural en termes de diversitat, inclusió i igualtat de gènere en les indústries creatives.

MUTEK ÉS Simposi és un reflex dels valors fundacionals de la plataforma de fomentar l’equitat, la igualtat d’oportunitats i la diversitat, tant a través de l’exhibició i participació de projectes de creadores en els diferents programes de festival, com prestant també especial sensibilitat cap a artistes i projectes que facin visibles escenes creatives marginades i / o noves formes d’art audaços.

D’altra banda la plataforma posa especial focus en la formació i la interconnectivitat, programant continguts de formació gratuïts, comissionant residències artístiques i impulsant sinèrgies institucionals que contribueixin a la professionalització i interacció entre els artistes locals i els internacionals que participen en cada edició, fomentant així l’intercanvi de coneixement.

PROGRAMA MUTEK ÉS Simposi PREMEU AQUEST ENLLAÇ
 

 
1ª – Dimarts 3 de març de 11 a 14.30 hores, centrada en col·lectius i xarxes de dones en la indústria de la música.
11.00-11.30 | Recepció de Benvinguda
11.30-11.55 | Obertura i presentació: MUTEK ÉS Simposi: interconnectivitat i empoderament amb Pat Quinteiro, responsable de Comunicació de MUTEK ES i directora de l’Simposi.
12.00-12.40 | Presentació: Keychange & Women Make Music amb Becci Scotcher (Suports & Manager de Programes per PRS Foundation)
12.40-13.00 | Coffee Break
13.00-14.30 | Panell: Reptes i fites en la igualtat de gènere en la indústria musical amb Carmen Zapata, presidenta de l’Associació Dones en la Música (MIM) + Pat Quinteiro (Co-Directora de Shesaidso.Spain) + Natalia Sant Joan (fundadora de FEMNØISE) modera: Rosa Pérez (RNE)
 
2ª -Dimarts 3 de març de 16 a 19 hores centrada en professionals de la salut, artistes referents i agències de management que actuen com a motor de canvi per a l’empoderament cultural.
16.00-17.15 | Panell: Equilibri en l’autonomia d’una artista amb Rosana Corbacho, psicòloga i experta en salut mental per a artistes en M.I. Therapy + Ikram Bouloum
17.15-17.30 | Coffee Break
17.30-19.00 | Panell: Power Chords – Booking and Managing Our Way to Better Representation amb Laetitia Deering (Annex Agency, UK) + Ryan Miller (Resident Advisor) + Ivone Lesan (MIM + Primavera Sound) Modera: Patti Schmidt (Amplify Canadà)
19.00-20.00 | Networking & Drinks
 
3a -Dimecres 4 de març de 11 a 15h, centrada en projectes institucionals i governamentals vinculats a MUTEK.ES, i projectes impulsats per la XARXA MUTEK.
11.00-11.25 | Presentació: #WeAreEquals amb Ludovic Assemat (Director Departament d’Arts British Council Spain)
11.30-12.30 | Presentació: Amplify amb Valeria Zamparolo (Amplify, Argentina) + Patti Schmidt (Amplify, Canadà) + Milena Pafundi (Amplify, Argentina)
12.30-12.45 | Coffee Break
12.45-13.10 | Presentation: MUSE A New wave in the Mediterranean amb Gaia Danese (Cònsol General d’Itàlia a Barcelona) + Anna Mastrolitto (She’s in Control)
13.15-14.30 | Panell: CIUTAT empoderada, CIUTAT TRANSFORMADORA: empoderament de les institucions i polítiques transversals. Amb Ajuntament de Barcelona + Gaia Lucilla Danese (Cònsol General d’Itàlia a Barcelona) + Ludovic Assemat (Director Departament d’Arts British Council Spain) Modera: Rosa Pérez (RNE)
14.30-15.00 | Conclusions i cloenda: Alberto Nerone director MUTEK ES i Pat Quinteiro, responsable de comunicació de MUTEK ÉS