Poster

El proper 15 de març a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta : Barnils tal com raja de Laia Soldevila i Albert Lloreta.

Ramon Barnils (1940-2001) fou un periodista d’estil corrosiu i esperit crític envers el discurs dominant. Fou un col·laborador prolífic en mitjans escrits com el Tele/eXpres, El Noticiero Universal, La Vanguardia, El Be Negre amb Potes Rosses, Ajoblanco, Solidaridad Obrera, Agència EFE, El Temps, etc., i en programes de ràdio com El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico de Catalunya Ràdio. La seva trajectòria i les seves col·laboracions l’han fet, encara avui, un dels periodistes de referència al nostre país.

El documental ‘Barnils tal com raja’ aprofundeix en la vida i l’obra del periodista a partir d’entrevistes a amics, familiars, periodistes, polítics, companys d’infantesa, directors de cinema, noctàmbuls i escriptors que el van conèixer. El film és també un retrat que esdevé la història d’una generació i una època que va des dels anys 60 fins a finals del segle XX: la lluita antifranquista, el paper del moviment llibertari, el qüestionament de la transició política i l’aposta per la independència de Catalunya.

En aquesta ocasió el nostre passi mensual es desplaçarà al dimarts 15 de març, perquè el 15 de març farà quinze anys que Ramon Barnils va morir i Visions documentals, en col·laboració amb el Grup de Periodistes Ramon Barnils, vol retre-li un homenatge. Però lluny de l’hagiografia i la nostàlgia, volem que el record del periodista sigui una mirada al futur i, per això, després de la projecció del documental, obrirem una taula de debat per parlar sobre l’actual situació política catalana. Es tracta d’un moment que dissortadament no va poder viure, però pel que va lluitar tota la seva vida. Això és el que en Barnils hagués volgut i així és com el volem recordar.

A més dels directors del documental, a la taula rodona comptarem amb la presència de Laia Altarriba (periodista i autora de “’Vint i Ramon Barnils’”), Ton Barnils (editor de DAU Edicions i fill d’en Ramon), David Bassa (periodista i president del Grup de Periodistes Ramon Barnils), David Fernández (CUP), Montse Majench (directora de la Acadèmia del Cinema i coautora de “La torna de la torna”), Joan Puigcercós (ERC) i altres amics, coneguts i seguidors d’en Ramon, amb els quals convertirem l’acte en un homenatge inoblidable.

 

Us hi esperem!