Copia de Poster

El proper 2 de febrer a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta : Àngels a Berlín de Ferran Llagostera.

Ferran llagostera és un d’aquest cineastes de pedra picada, posseïdor d’una filmografia tan extensa com variada. Des que a mitjans dels anys 60 va abandonar els estudis de Belles Arts per matricular-se a la mítica escola Aixela de Barcelona, no ha parat de realitzar i produir pel·lícules, documentals i sèries de TV. La temporada passada vàrem poder veure l’emotiva “El poble unit mai, més serà oprimit: Allariz 89” i en aquesta ocasió presentem un documental també d’una gran càrrega emotiva: “Àngels a Berlín”, la història de l’Orquestra de la Bona Sort, un grup musical liderat pel músic José Manuel Pagán, autor de nombroses bandes sonores (“Pa negre”, “En brazos de la mujer madura”, “Angoixa”, “Lola”, etc.) i format per persones amb problemes de salut mental. Segons el criteri social actual l’únic que importa d’aquestes persones és el tret diferencial, la malaltia, però L’Orquestra de la Bona Sort intenta recuperar-los de la ignorància, fer-los visibles i donar-los l’entitat que els neguem, fent aflorar les seves capacitats des de la diferència. El documental els hi dóna la paraula i els segueix en un concert a Berlin, una ciutat que, segons els organitzadors, també a patit l’esquizofrènia.

En el col·loqui posterior comptarem amb la presència, a més del director i guionista, Ferran Llagostera, del fundador i director de l’Orquestra, Juan Manuel Pagán, i del Dr. Guillem Humet, el psiquiatre responsable del projecte i Director mèdic de la Comunitat Terapèutica del Maresme.

 

Us hi esperem!