Copia de Poster

El proper 12 de gener a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documental presenta : Con la Música a otra parte de Jordi González.

El documental, escrit i realitzat pel crític musical Jordi González Castelló, és un homenatge a la música i una celebració al seu valor social i cultural. La música és, sens dubte, un llegat del que hem de tindre cura. “Una música que sigui capaç de entretenir-nos i encendre’ns una llum és quelcom més que un simple entreteniment”, diu Santiago Auseron, “ens està obrint una porta que ens comunica amb el passat immemorial i aquest fil és el que permet concebre el futur amb una mica d’il·lusió”. “Les formes d’entreteniment han de tindre aquesta capacitat d’inserció en el profund de la vida quotidiana, només llavors adquireixen la seva veritable dimensió” “Si no hi ha un oci regenerador la societat no és creativa i tendeix a acceptar la submissió”

Però la música i els seus canals de difusió han canviat molt en els últims  anys, i  Con la Música a otra parte ens adverteix de com la digitalització ha canviat la nostra manera de gaudir-ne. El documental reflexiona sobre les conseqüències del nou model digital i tot el que hem perdut pel camí, així com de la nova situació i l’actual crisi del sector “discogràfic”. Amb entrevistes i actuacions en directe de Santiago Auserón, Quimi Portet, Chicuelo, Cabo San Roque i  Morfi Grey, i  la participació de Gay Mercader, Najwa Nimri, Santi Carrillo, Antonio Narváez, Nuria Ghia, i Jordi Castelló, entre d’altres.

El documental, que encara no s’ha vist ni en cinema, ni en TV, és una estrena de Visions documentals. En el col·loqui posterior comptarem amb la presència del seu director i guionista, Jordi González Castelló i amb alguns dels seus participants.

 

Us hi esperem!