EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA és la primera pel·lícula que retrata els fets succeïts durant la Batalla de l’Ebre, el 1938. Ha estat coproduïda per TV3, Setmàgic Audiovisual i Canal Sur, i el passat dilluns 16 de novembre, coincidint amb el 77è aniversari de la fi de la Batalla de l’Ebre, començà la campanya de micromecenatge a Verkami amb l’objectiu de finançar la postproducció i els efectes digitals de la pel·lícula. 

Enllaç de la campanya:  http://vkm.is/ebrefilm.

CARTELL-EBRE

La de l’Ebre, va ser la batalla més sagnant de la història d’Espanya deixant més de 100.000 baixes. Al tractar-se del final de la guerra, el bàndol republicà ja s’havia quedat sense efectius i  va cridar a joves de 16 a 18 anys a lluitar.

La campanya de micromecenatge té l’objectiu de finançar la postproducció i els efectes especials per tal d’aconseguir el màxim realisme en la recreació de la batalla. Es busca que aquesta pel·lícula sigui un homenatge a tota una generació desapareguda en la crueltat de la guerra, i per això és molt important cuidar al màxim els detalls i l’ambientació que aportaran els efectes especials. S’ofereixen un ampli ventall de recompenses per a tot tipus de mecenes: des del visionat online de la pel·lícula, entrades per la preestrena oficial i visites als escenaris reals de la Batalla de l’Ebre.

A continuació el primer trailer de la pel·lícula:

La pel·lícula, dirigida per Román Parrado (14 días con Víctor) i escrita per Eduard Sola (Barcelona, nit d’estiu i Cites) s’estrenarà durant el primer semestre del 2016 a TV3, però encara no hi ha una data fixada.

El film està protagonitzat per algunes de les cares més reconeixibles del cinema i la televisió catalanes, com l’Àlex Monner (Cites, Polseres Vermelles) i l’Oriol Pla (Merlí, El cor de la ciutat), però també per un planter de nous talents que aporten la consistència necessària a un film coral: l’Enric Auquer (El Crac, KMM), l’Artur Busquets (La caída de Apolo) i l’Emilio Palacios (B&B, El Príncipe) interpreten als joves milicians de la Lleva del Biberó. Completen el repartiment la Roser Tapias (La Riera), Manuel Morón (Celda 211) en el paper de Manuel Azaña, i Adolfo Fernández (Aguila Roja) en el paper de Negrín. Per últim, també hi trobem la Kimberley Tell (Velvet) com a brigadista internacional i el Pol López (El camí més llarg per tornar a casa).