L’aposta per la ficció inclou tallers transmèdia, concursos i activitats al Cinema Edison

Les sèries catalanes de més èxit del moment seran presents al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) que tindrà lloc el proper 12 de juny a Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers). Ho faran de la mà d’alguns dels seus guionistes que parlaran sobre si l’auge de les plataformes ha millorat la posició? dels guionistes i també sobre si els guionistes tenen la rellevància merescuda a l’hora de gestionar els projectes.
Els creadors de sèries d’èxit com Les de l’hoqueiMerlí i Benvinguts a la família i futurs èxits com Madres, en procés de rodatge, explicaran com ha estat el procés de producció dels projectes en els quals han col·laborat. 
Com escriure una sèrie i no morir en l’intent. A la Nau B1, a les 18.00h

Com crear projectes transmèdia

Per segon any consecutiu el MAC oferirà un taller gratuït sobre com crear projectes transmèdia. El docent, guionista i productor de continguts transmèdia, Daniel Resnich, impartirà un taller de narratives transmèdia on es donaran recursos pràctics per a la transmediació de projectes audiovisuals. S’exploraran estratègies i tàctiques perquè es pugui potenciar el valor creatiu i de producció dels projectes.
Com crear projectes transmèdia. A la sala de reunions del Centre Audiovisual, de 12.30 a 14.30 i de 16.00 a 17.00h.

Si vols participar en aquest curs s’ha de formalitzar l’inscripció enviant un correu amb les dades personals a coordinacio@audiovisualmac.cat

Premis MAC

Des de gairebé els seus inicis, el MAC ha impulsat una línia d’actuació orientada a reconèixer la innovació, estimular la producció i afavorir la difusió audiovisual a través de diferents premis. Enguany, es convocaran dues noves edicions de premis.

El Concurs de guió de projectes transmèdia MAC-GAC arribarà a la setena edició amb un primer premi amb una dotació de 2.000 euros. La convocatòria és una iniciativa conjunta del Mercat Audiovisual de 
Catalunya (MAC) i Guionistes Associats de Catalunya (GAC), amb la col·laboració de la plataforma MiLAB de la Facultat de Ciències de la  Comunicació Blanquerna-URL i TV3, que promociona el concurs a través els seus canals de comunicació. 

També es convocarà la segona edició del Premi MAC-Fantàstik Granollers amb un premi de 1.000 euros, reafirmant així la col·laboració amb el Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Granollers, Fantàstik

En tots dos casos es publicaran les bases de participació després de l’edició d’enguany del MAC, un cop se n’hagi fet la convocatòria oficial. 

Activitats paral·leles amb Cinema Edison

La nit del cinema català amb la projecció de la pel·lícula 7 raons per fugir de Gerard Quinto, Esteve Soler i David Torras al Cinema Edison i la jornada de programadors de la federació catalana de cineclubs són les dues activitats paral·leles que enguany s’han inclòs en la programació del MAC. Totes dues tindran lloc al Cinema Edison, la primera dimarts 18 de juny a les 20 h i comptarà amb la presència de part de l’equip tècnic i artístic de la pel·lícula i, la segona, dissabte dia 15 de juny.

Taller d’Ets digital

Ets Digital ofereix un tallar per analitzar els factors d’èxit en projectes d’innovació digital local. Es coneixaran projectes i s’aprendrà de testimonis i experie?ncies d’innovacio? tecnolo?gica/digital que tenen origen local i repercussio? internacional. Amb Agustí López, enginyer industrial i consultor de màrqueting,  creativitat i innovació i promotor del TEDxTarragona, Ferran Puntí, creador i CEO de Thebreachstudios.com i professor del Màster de producció i emprenedoria de continguts digitals a la UB i, Josep Lluís Simarro, consultor de Finançament de R+D+it i assessorament a projectes emprenedors i startups a JDA.es
A les 18.00 h al Plató del Centre Audiovisual

Si vols participar a aquest taller, cal inscripció prèvia omplint aquest formulari.+ Info