L’extrema violència de Green Room, el terror brutal a The Devil’s Candy, la presència sobrenatural a Demon o el sanguinari joc que proposa Ludo, entre d’altres, han estat els plats forts del Festival de Sitges, sense oblidar l’aterratge del cineasta de referència a Sitges, Takashi Miike.

Els espectadors d’aquesta 48a. edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya han assistit a un festí de terror brutal, psychokillers, presències malignes i forces sobrenaturals que han fet les delícies del públic del Festival. L’aclamat director de Blue Ruin, Jeremy Saulnier, ha presentat a Sitges 2015 el seu darrer treball, Green Room (Oficial Fantàstic Competició), un exercici d’ultraviolència, tensió i humor negre, amb un grup de neonazis a l’epicentre i la presència d’un pertorbador Patrick Stewart, molt allunyat aquí dels registres a que ens té acostumats, també la sòrdida i contundent The Devil’s Candy (Oficial Fantàstic Competició), que ha presentat a Sitges el seu director, Sean Byrne. Byrne, director de la sorprenent The Loved Ones elabora un relat terrorífic de possessions satàniques que, conforme va avançant la trama, va guanyant tensió i brutalitat.
A més, el certamen ha projectat la producció alemanya Victoria (Oficial Fantàstic Competició), rodada en un únic pla seqüència i protagonitzada per l’actriu catalana Laia Costa, que ha comentat en la roda de premsa de presentació que “rodar una pel·lícula en aquests termes ha estat una experiència apassionant” i que “la concentració havia de ser total perquè no et pots equivocar”. “Ha estat un procés molt viu i creatiu; durant els assajos es prenien notes i es feien rectificacions perquè el dia del rodatge del pla seqüència sortís tot perfecte”, ha explicat la jove actriu catalana.
D’altra banda, el reconegut cineasta japonès Takashi Miike, Gran Premi Honorífic a Sitges 2013 i una presència habitual al Festival, ha presentat dues pel·lícules a competició: Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld i As the Gods Will. El prestigiós director concedirà una vintena d’entrevistes als mitjans i, a banda de presentar el seus films, tindrà també temps per participar en una xerrada per a estudiants, en el marc del Sitges Campus 2015.
La sala Tramuntana ha acollit la presentació de Sitges Coming Soon 2015, on s’han exhibit les properes estrenes de projectes catalans, espanyols i llatinoamericans de cinema fantàstic.
Finalment, l’organització del Festival ha revelat que la sessió sorpresa del dissabte 17, a les 23.15 hores, a l’Auditori, serà la projecció de la pel·lícula El Clan, de Pablo Trapero, que anirà precedida del curt The Chickening.
El director del Festival, Ángel Sala ha anunciat que l’any que ve el Festival estarà dedicat a Star Trek. Alhora, Sitges 2016 també reforçarà el paper de les sèries de gènere, amb més protagonisme per a les sèries de televisió.