El Clúster Audiovisual i 12 universitats catalanes creen el primer Pitching Audiovisual Universitat-Indústria
 La iniciativa fomenta la incorporació a la indústria de les noves promocions universitàries
 Una seixantena d’empreses avaluaran 16 projectes audiovisuals de ficció, no ficció i noves finestres signats per 32 estudiants catalans
 Primer acord global entre les facultats de comunicació audiovisual de Catalunya i la indústria representada pel Clúster Audiovisual
El Clúster Audiovisual de Catalunya i les Universitats catalanes posen en marxa el primer Pitching Audiovisual Universitat-Indústria, una plataforma que permetrà presentar davant de la indústria audiovisual els millors projectes en desenvolupament creats per estudiants universitaris.
Els dies 21 i 22 d’octubre, després d’una selecció prèvia, es presentaran 16 projectes audiovisuals, de ficció, no ficció i noves finestres davant de les principals productores catalanes. A més, el Pitching Audiovisual Universitat-Indústria compta amb la col·laboració de TV3, BTV i 8TV.
El Pitching, que consisteix en la breu presentació d’un projecte davant de potencials finançadors, té com a principal objectiu, facilitar la professionalització dels alumnes dels últims cursos de grau de comunicació audiovisual i/o cinema, establir ponts de contacte que facilitin la incorporació a la indústria de les noves promocions universitàries i poder detectar així el talent emergent. D’aquesta manera, el projecte té la voluntat de captar l’atenció dels professionals i propiciar l’inici de negociacions per un possible acord amb els estudiants.
En aquesta edició pionera, hi participaran 32 estudiants amb 16 projectes: cinc de la categoria Noves Finestres, quatre de Ficció i set de No Ficció. Les 12 universitats participants seran Universitat Autònoma de Barcelona-UAB, Universitat de Barcelona-UB, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna Universitat Ramon Llull, Universitat Pompeu Fabra-
UPF, Universitat Rovira i Virgili-URV, Universitat de Lleida-UDL, Universitat de Vic-UVIC, Universitat Internacional de Catalunya UIC, La Salle Campus Barcelona Universitat Ramon Llull, Universitat Abad Oliba CEU, Escola Universitària ERAM (Universitat de Girona) i Escola Superior Politècnica Tecnocampus (Mataró).