canigo

El proper 8 de setembre a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documental presenta : Els límits de la Costa Brava.

Hola a tots!

Aquest dimarts 8 de setembre iniciem la 4a temporada de Visions documentals. Us agraïm a tots els que amb la vostra assistència heu fet possible que hi arribem, i també als Cinemes Girona per apostar per nosaltres i pel documental.

La temporada passada vàrem començar amb Entre el Cel i la Terra, sobre la lluita per preservar els aiguamolls de l’Empordà i aquesta ho volem fer amb Els Límits de la Costa Brava, una reflexió i alhora una denuncia de la degradació del nostre litoral.

Molts de vosaltres hi haureu estat durant les vacances d’estiu i ho coneixeu prou be. El turisme es un fenomen característic de la civilització actual, un fenomen amb un gran potencial de transformació del paisatge: produeix riquesa però alhora destrueix i degrada, convertint-se en un arma de destrucció massiva, virulenta i irreversible. El turisme trenca les relacions tradicionals substituint-les per relacions nomes mercantils, seguint un model de risc mínim i guany immediat, el profit es l’únic objectiu d’una construcció depredadora, les poblacions perden perfil i es tendeix a la urbanificació del territori. El turisme destrueix allò que busca.

La Costa Brava ha passat de ser un paratge idíl·lic a degradat. Hem de posar límits? Fins on em de créixer? Hi som a temps?. El creixement ha de tenir un límit, no es pot mesurar per quantitat de territori construït. Un desenvolupament que no es sostenible no es desenvolupament.

 

Un esperem a tots!

Martí Sans