ESTRENA DIJOUS 10 DE SETEMBRE ALS ARIBAU MULTICINES A LES 20:00H

El Visionari. L’home que preveia l’economia mundial

Alemanya (2014) 100 min

VO en anglès, subtitulada en català

 Director: Marcus Vetter

Productors executius: Ulli Pfau, Marcus Vetter, Michael Heiks

Fotografia: Georg Zengerlin

Edició: Marcus Vetter

So: Aljoscha Haupt

Música: Sven Kaiser

 

Consulta tots els horaris i projeccions a: http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html

Mira el tràiler a: https://www.youtube.com/watch?v=v_eot_xhjTw

 

El Visionari. L’home que preveia l’economia mundial

PREDICCIONS INCÒMODES SOBRE UNA NOVA CRISI ECONÒMICA

Ningú està preparat per una nova crisi econòmica mundial. Què passaria si a l’octubre del 2015 una nova crisi del deute trasbalsés l’economia europea i mundial? És possible que un ordinador predigui amb tanta certesa aquesta catàstrofe? Segons el model de predicció de Martin Armstrong, economista i informàtic, un nou desastre està a punt de sacsejar el segle XXI.

Martin Armstrong, estafador o geni? El seu model de predicció ha captat l’interès dels governants i banquers més poderosos del món, ja que hom sap que qui domina les tendències dels mercats, domina el món.

Durant els anys 80 el consultor de finances Martin Armstrong va dissenyar un model de predicció basat en el número pi. Aquest model va resultar tenir una gran precisió i la seva reputació va anar en augment. Algunes de les crisis anticipades amb exactitud han sigut la Guerra del Líban del 82 i la bombolla de l’índex Nikkei el desembre del 89. Els banquers més poderosos de Nova York el van convidar a formar part del seu grup amb la intenció de manipular les tendències dels mercats. L’any 1999 se’l va acusar de conspiració, juntament amb membres del Republic National Bank. L’FBI va entrar a casa seva per requisar-li els ordinadors i acusar-lo d’haver estafat 3.000 milions de dòlars. Va entrar en una presó federal l’any 2001, on s’hi ha passat 7 anys de la seva vida.

Les causes de l’empresonament de Martin Armstrong mai han sigut clares. El seu model de predicció ha resultat ser útil no només per preveure l’economia sinó també per saber on i quan esclatarà el pròxim conflicte bèl·lic. Va ser la presó un intent d’amenaçar-lo per obtenir la clau del model? Qui ha volgut evitar que es fes públic el veritable esquema piramidal en el que s’ha basat durant dècades el deute mundial? Les prediccions d’Armstrong fa anys que indiquen que l’octubre de 2015 hi haurà una crisi del deute que farà caure l’Euro en picat. Ningú es preocuparia si el seu model de predicció no hagués encertat mai res, però des dels anys 80, grans bancs i multinacionals han enfocat les seves polítiques seguint de ben a prop les seves “profecies”.

El Visionari no exposa una nova teoria de la conspiració. Armstrong va idear un model tant precís que ha generat l’interès dels grans poders mundials per fer-se’n amb el control. La premissa és clara: qui domini l’economia, dominarà el món.

Martin Armstrong és El Visionari, una pel·lícula biogràfica trepidant que parla més del futur que del passat. Quins interessos mouen l’economia mundial? Els poders fàctics ens condueixen cap a una nova crisi del deute? Es complirà el pronòstic que vaticina el model?

 

Per a més informació consulta www.eldocumentaldelmes.com