THE GOOD SON

Fins on arriba un fill per complir el seu somni?

The Good Son PIC1

 LA PEL·LÍCULA INAUGURAL DEL DOCSBARCELONA  2014

S’ESTRENA EL PROPER DIJOUS 5 DE MARÇ A SALES DE TOT L’ESTAT

Quins són els límits de la confiança familiar? Els desitjos més anhelats es poden fer realitat a qualsevol preu? Val tot quan es tracta de la recerca de la pròpia identitat?

DocsBarcelona porta a sales de tot l’estat la pel·lícula que va inaugurar la passada edició del festival, The Good Son, un testimoni únic i des de primeríssima fila d’un canvi de sexe dut a terme en la més profunda soledat i en el més estricte secret.

Un bon dia la cineasta israeliana Shirly Berkovitz es troba a la porta de casa seva una caixa plena de cintes de vídeo domèstic i una proposta: “vols acompanyar-me en el meu viatge?”. El protagonista de les gravacions és  Or, un noi de 22 anys que se sent atrapat en un cos que no li correspon.

Trobant en la pròpia càmera domèstica un confident que li proporciona la seguretat que el seu entorn no pot donar-li, Or ha decidit enganyar els seus conservadors i humils pares per a què, sense saber-ho financin una operació de canvi de sexe a l’altra punta del món. Un viatge físic, emocional i quirúrgic sense garanties de resultat i dut a terme en la més extrema soledat.

Shirly Berkovitz accepta immediatament la invitació i es converteix en testimoni únic i extraordinàriament proper d’aquest procés. “No passa gaire sovint que puguis dir que ets la única persona capaç d’explicar una història, però aquest és un dels casos a la vida en què definitivament puc i he de fer-ho. No només perquè sóc la única persona en el món que la coneix, sinó també perquè la història desperta i remena debats morals i ètics que mai abans s’havien portat a la pantalla amb un documental”

La història arranca en la més radical intimitat i protecció de l’habitació d’adolescent d’Or i viatja fins a la fredor i la vulnerabilitat més absoluta d’una habitació d’hospital. Però no s’atura aquí: ni l’Or, ni la càmera. Serà capaç aquesta jove de tornar a casa seva i enfrontar-se a la reacció dels seus pares davant la seva transformació física? Què és més greu: els prejudicis familiars, la mentida sobre la seva identitat o l’engany en els mitjans per aconseguir la pau interior? Tot s’hi val? Pot l’amor matern/patern perdonar qualsevol cosa a canvi del benestar d’un fill? Fins i tot quan tots els estalvis d’una vida estan en joc?

Un film polèmic i intens que porta un pas més enllà el debat sobre la identitat sexual introduint elements en la història que obliguen a l’espectador a qüestionar-se quins són els límits de la llibertat individual i les fronteres de la immoralitat.

En aquest enllaç podeu visionar el tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=aC7fxb0ZYrs

Totes les projeccions previstes a Barcelona i la resta de Catalunya i Espanya, les podeu consultar al següent enllaç:  

http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html

En aquest enllaç podreu trobar tota la informació sobre la pel·lícula perquè la pugueu compartir:

http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/250-the_good_son.html