El proper dimarts 4 de novembre projectarem als cinemes Girona de Barcelona (C. Girona, 175) El poble unit mai, més serà oprimit: Allariz 89 dins el cicle : Visions documental.


P1000767

L’ocupació per part d’una assemblea de veïns de l’Ajuntament d’Allariz, l’any 1989, esdevé. un cas paradigmàtic de les lluites populars contra un poder arbitrari.Unes truites mortes aparegudes al riu Arnoia, del poble gallec d’Allariz, és el detonant de la reacció popular que recull el descontent social, econòmic i de dèficit democràtic dels veïns del poble i acaba amb l’ocupació de l’ajuntament i l’enfrontament amb el seu alcalde. L’exemple de la lluita d’Allariz, la seva reivindicació de justícia social i regeneració democràtica, esdevé un model de lluita transversal, pacifica i democràtica, que tant per les seves formes. com per l’èxit obtingut ens sembla molt vigent avui en dia, quan un clam de regeneració política recorre tot l’estat, incloent-hi el propi procés català.